• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Emniyetten Umut Der Gönüllülerine Keyfi Muamele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan Umut-Der Şubesinde bir araya gelen derneğin bayan ve erkek gönüllüleri Bitlis`teki taziyeye gitmek için Tatvan`dan hareket etti. Umut-Der Kadın gönülleri aracının Bitlis girişinde polis tarafından durdurulduğunu söyleyen araç sürücüsü ve Tatvan Umut-Der Şube Başkanı Fesih Ulugöl yaşadıklarını şöyle anlattı: "Arama noktasına vardığımızda yaklaşık 30 tane aracın bulunduğu ve bu araçlardan hiçbirinin aranmadığını gördük. Araçtan acele bir şekilden indirildik. Üst aramamı yapan polis bize terörist muamelesi yaptı. Polisler araçta bulunan bayanları da aşağıya indirerek, arama yapmak istediler. Araçta özürlü bayanların bulunduğunu inemeyeceklerini söyledim. Bana öyleyse çarşaflı olan bayanlar peçelerini indirsinler dediler. Ben de bu kadar araç içinde neden sadece bizim araçların arandığını söyledim. Bana hakkınızda ihbar var dediler.

Yapılan aramada herhangi bir şey çıkmayınca taziye evine doğru hareket ettik. Aracımızı 13 A 4…2 plakalı Bitlis Emniyetine ait olan Cornet marka araç takip etti. Taziyeden dönen aracımızı Bitlis çıkışına kadar aynı arabanın takip ettiğini gördük. "

Başkan Fesih Ulugöl, temel amacı insanları ıslah etmek, yardıma muhtaç ailelere yardım etmek gayesi içinde olan dernek mensuplarına yapılan bu muameleye bir anlam veremediğini sözlerine ekledi. (Erkan Yürek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir