• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İSTANBUL - Hükümetin, akaryakıt ve diğer ürün ile hizmet kalemlerinde yaptığı ÖTV zamlarını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, "Tedbir paketinin neyin tedbiri olduğunu anlamakta zorlanıyoruz" dedi.
 
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saaadet Kalyoncu, "Anayasanın 73 maddesi herkesin, malî gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü olduğunu söylemesine rağmen, mali gücüne bakılmaksızın, Katma Değer Vergisi (KDV), Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Türkiye vatandaşının yıllardır sırtındaki dolaylı vergilerden sadece bir kaçıdır ve dolaysız vergilere oranla daha yüksektir. Devlet, bu oranı tersine döndürüp ve dolaysız vergileri tam olarak tahsil edebilmeyi hedeflemek yerine, dolaylı vergileri arttırarak, tüm yükü yine vatandaşın sırtına yüklemektedir" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan Bu Zam Yeni Zamların Habercisi Olacaktır
22 Eylül tarihinde yürürlüğe giren tedbir paketinin yeni zamların habercisi olduğunu belirten Kalyoncu, "22 Eylül tarihinde yürürlüğe giren tedbir paketiyle özellikle akaryakıtta yaşanan zamlar, peşi sıra birçok zammın habercisidir. Tüketicinin ekonomik olarak rahatlamasını sağlayacak şey, özellikle dolaylı vergilerin iptali veya hiç olmazsa indirimi iken, yapılan bu zam bugünden itibaren tüm mal ve hizmetlerin zamlanmasına sebep olacaktır. Özellikle gıda ve ulaşım kalemlerinde olabilecek artışlarla devletin tedbirinin neye yönelik olduğu sorusu cevapsız kalmaktadır" dedi.
 
Devlet Hedefini Tutturmak İçin Halka Yükleniyor
Harcamaların azaltılması ve gelirlerin artırılması için yapılan tedbir paketinin, vatandaşın yaşam şartlarının elinden alınması demek olmadığını belirten Kalyoncu, devletin halkın üzerine yüklenerek sadece rakamsal göstergeleri dengelemeye çalıştığını savundu.
 
Düşüş Zamlarda Gerçekleşmezse Sandıkta Gerçekleşecektir
ÖTV zamlarının geri alınmasını isteyen Kalyoncu, "Aksi takdirde burada gerçekleşmeyen düşüş sandıkta gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı. (Mehmed Aslan - İLKHA)