• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Irak`ın Başkonsolosu Mersin`de İşadamlarıyla Buluşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Irak Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ahmed Kamal Hasan El-Kamaly, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç`ı kabul etti.

Türkiye-Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına fikir alışverişi yapılan ziyaret, sıcak bir ortamda gerçekleşti. TISİAD`ın misyon, vizyon, amaç ve hedefleri hakkında Başkonsolos El-Kamaly`e kısa bir brifing veren Başkan Kılıç, din, dil birlikteliği bulunan, kardeşlik bağları ile birbirine bağlı olan Türkiye ile Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığın sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Bu yolda diplomatik işbirliğinin öneminin büyük olduğuna inandıklarını ifade den Nevaf Kılıç, her iki ülke arasında yapılan çalışmaların bundan sonra da hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirterek, \"Bu noktada biz de üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız\" dedi. Kılıç ayrıca, Başkonsolos Ahmed Kamal Hasan El-Kamaly`ı önümüzdeki günlerde Mersin`de ağırlayarak, iş dünyası ile buluşturmak istediklerini de dile getirdi.

Başkonsolos El-Kamaly ise TISİAD`a başarılar dileyerek, Nevaf Kılıç`a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına faaliyet gösterdiklerini ve STK`lar ile işbirliğine önem verdiklerini bildiren Başkonsolos El-Kamaly, \"İnanıyorum ki; TISİAD da bu yolda önemli bir köprü vazifesi görecek kuruluşlardan olacaktır. Derneğin Irak`taki ayağını güçlendirilmesi çok önemlidir. Irak`ta da mutlak bir temsilcilik açılmalı ve çeşitli organizasyonlara imza atılmasında büyük fayda vardır. İşadamlarının bir araya getirilmesinde ise her türlü desteği vermeye hazırız. Mersin davetiniz memnuniyet verici ve bizim için önemlidir. Anadolu`da bu tür organizasyonlara büyük ihtiyaç vardır. En kısa sürede bu davetinize icabet edeceğiz\" diye konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir