• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Bayanlara Yönelik Kur`an Kursu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 24 Eylül 2012 tarihinde bayanlara yönelik Kur`an Kursları açılışı yapıldı. Açılış saat:10.30`da merkez Şefket Başak Camii Kur`an Kursunda bir program düzenlendi.

 

Programda konuşan İl Müftüsü Hasan Çağlar, Kur`an Kursu öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Peygamberimizin \"En hayırlınız Kur`an öğrenen ve öğretendir\" hadisi şerifiyle örnek vererek, sadece Kur`an okumak değil, Kur`an ilmini öğrenmek anlamak ve anlatmak olduğunu belirterek, kırata önem verildiği kadar onu anlamaya ve anlatmaya ehemmiyet verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Müftü Çağlar, \"Geçtiğimiz 2 aylık kısa süreli yaz Kur`an kurslarına devam eden öğrenci sayısı il merkezinde yaklaşık 11 bin 500 ilçe köylerde dahil il genelinde takriben 15 bin Kur`an kursu öğrencisi devam etti. Geçen yıl il merkezinde bin 350 uzun süreli (32 haftalık) Kur`an kurslarına öğrenci devam etti\" dedi.

 

2012-2013 yılında sayının daha da artacağını ifade eden Müftü Çağlar, \"Vatandaşların bu Kur`an kurslarına gereken ilgiyi göstermeye devam etmelerini ve her yaşta öğrenci kaydı yapabilen kurslara kayıt yaptırarak, Kur`an`ı Kerim ve dini bilgiler almalarını tavsiye ediyoruz\" dedi.

 

Kur`an kursuna gelen bayanlar da, kurslardan çok memnun olduklarını ifade ederek, küçükken Kur`an`ı Kerim`i okuyamadıklarını ve bu Kur`an kursları sayesinde Kur`an`ı Kerimi ve dini bilgilerini öğrendiklerini söyledi.
Bu kursların kendileri için fırsat olduğunu dile getiren bayanlar, Kur`an`ı Kerim okumayan her yaştaki bayanların bu Kur`an kurslarına gelmeleri gerektiğini belirtti.   (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir