• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İdam edilen El-Ahmedi: Vücudumuza Mısır'a 20 yıl yetecek elektrik verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mısır’da Sisi cuntası tarafından idam edilen 9 ihvan mensubundan Mahmud El-Ahmedi’nin, idam edilmeden önceki mahkeme duruşmasında zindanda yaşadıkları ağır işkenceleri anlatarak, "Vücudumuza Mısır'a 20 yıl yetecek kadar elektrik verdiler" sözleri ortaya çıktı.

2015 yılında Mısır’ın Başkenti Kahire’de Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu bahanesiyle idama mahkûm edilen İhvan üyesi 9 kişiden biri olan Mahmud El-Ahmedi'nin, idam edilmeden önce mahkeme salonundaki son sözleri, Mısır zindanlarında yaşanan ağır işkenceleri de gözler önüne serdi.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ardından tarihe ‘darbeci’ olarak geçen katil Sisi’nin vahşetleri devam ederken, beraberinde getirdiği uygulamalar ile dikdatör Hüsnü Mübarek dönemini aratacak hale geldi.

Cunta rejimi, gerçekleştirdiği katliamlardan sonra kaçırma, zorla alıkoyma, tutuklama, işkence ve idam etme gibi yöntemlere başvurarak Müslüman Mısır halkını sindirmeye devam ediyor.

Mısır zindanlarında, başta Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan’ul Müslimin) üyeleri olmak üzere askeri darbe karşıtlarının sistematik bir şekilde işkenceye uğradığı, kendilerine karşı insanlık dışı muamelede bulunulduğu ve çok sayıda rejim karşıtının zindanlarda hayatını kaybettiği bilgisi ciddi boyutlara ulaştı.

Cunta idaresi, tüm uluslararası sözleşmelerde belirtilen değerler ve hukuku hiçe sayarak halkı cezalandırmaya devam ediyor. Cuntacılar, son olarak Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu gerekçesiyle 9 ihvan gencini idam etti.

İdam edilmeden önce mahkeme salonunda, "Suçunu itiraf ettin" diyen sözde hakime, zindanlarda yaşadıkları ağır işkenceleri anlatan Mahmud El-Ahmedi, "Bana elektrikli işkence cihazı ver, sana 20 kişiye Enver Sedat'ı öldürdüğünü itiraf ettireyim. Bize Mısır'a 20 yıl yetecek kadar elektrik verdiler. O videolardaki iftiraların hepsi işkence altında alındı." sözleri tarihe kazıldı.

Mısır’da cunta yönetimi tarafından darbe karşıtı gençlerden Ahmed Vehdan, Ebul Kasım Ahmed, Ahmed Cemal Hicazi, Mahmud el-Ahmedi, Ebu Bekr es-Seyyid, Abdurrahman Süleyman, Ahmed Decvi, Ahmed Mahrus Seyyid ve İslam Muhammed’in idam edilerek şehid edilmişti. (Ramazan Casuk-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir