• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Ahmet Özal Adliyede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölümüyle ilgili soruşturma yürütülen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Adliye girişinde soruları cevaplayan Özal, babasının kabrinin açılmasıyla ilgili geldiğini söyledi. Özal, “Zamanlama ve yöntemle ilgili görüşeceğim. Savcıyla daha önce telefonla görüşmüştüm, konuyla ilgili titiz davrandıklarını biliyorum.” dedi.

Ailesi olarak mezarın açılmasını istemediğini ifade eden Özal, “Normalde meftayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Ama DDK raporunda ölümün şüpheli olduğuna ilişkin Ankara Cumhuriyet savcısı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Mühim olan açıldığı zaman bunun uygun bir şekilde yapılması. Aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından makine, ekipman, teçhizat, yöntem bunlar önemli. Manevi olarak hiçbirimiz istemiyoruz o ayrı konu.” diye konuştu.

Ne zaman açılacağı sorulan Özal, bilgisi olmadığını kaydetti. Özal, “Hiçbir fikrim yok. Herhalde savcılık karar verecek. Adli tıp uzmanlarının, heyetin oluşturulması olacak. Bunlar bir süreç alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Annesi Semra Özal’ın hasta olduğu ve ilaçlarla ayakta durduğu yönündeki bilgi sorulan Özal, “Doğrudur, tabi kolay bir şey değil.” cevabını verdi.

Kabrin açılmasına itiraz edip etmeyeceği sorusuna Özal, “Hayır, sadece açılmasının zamanı ve yöntemiyle ilgili görüşeceğim. Aileden birinin olması gerektiğini söylediler. Büyük ihtimalle ben bulunacağım.” dedi.

Cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir