• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Pespaye Filmin Arkasındakiler Menemen`de Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Menemen merkezde düzenlenen basın açıklaması saat: 15.00`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açıklamayı grup adına Cuma Ali Kurt yaptı.

 

Bu Alçaklığa Karşı Tepkisiz Kalmak Mümkün Değil
Açıklamasına \"Öncellikle `Müslümanların Masumiyeti` adlı sözde film olduğu iddia edilen çirkin görüntüleri çekenleri, piyasaya sürenleri, bunu bir sanat olarak değerlendirenleri ya da düşünce özgürlüğü görenleri en ağır biçimde kınıyoruz\" diyerek başlayan Kurt, \"Görüntülerde Efendimiz`e (sav) ve O`nun şahsında İslam`a ve tüm Müslümanlara çok ağır hakaretler, iftiralar ve hazmedilemeyecek ithamlar var. Her biri Mü`minlerin anneleri olan Efendimiz`in (sav) eşlerine yönelik alçakça bir yaklaşım var. Böyle bir densizliğe ve terbiyesizliğe tepkisiz kalmamız mümkün değil. Bu görüntüler karşısında sabırlı olmak ve sokaklara taşmamak için bir Müslümanın tüm sinirlerini aldırması gerekir\" dedi.

 

İğrenç Filmin En Büyük Destekçisi israil`dir
Siyonizm ve Haçlı zihniyetinin İslam coğrafyasına saldırmak için bahaneler ürettiğini vurgulayan Kurt, \"ABD ve Avrupa İslam`a ve değerlerine yapılan iğrenç saldırıları ifade özgürlüğü adı altında meşru görürken çıkarları ve değimlerinlerince hayat tarzları için bir tehlike gördüklerinde ilkeleri yakıp yıkmakta ve yüzbinlerce masum insanın kanına girmekten çekinmemektedirler. Çağdaş Haçlı seferlerini başlatarak; Afganistan, Irak, Somali, Çeçenistan, Filistin ve benzeri birçok Müslüman ülkede çoluk çocuk demeden Müslümanları katledip, evlerini yıkmakta, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını talan etmektedir. Öte yandan tarihten beri fitne ve fesat kaynağı olan ve Kur`an`da Hz. Davut ve Hz. İsa`nın diliyle lanetlenen Yahudiler, bu alçakça saldırının arkasında yer almış; maddi ve manevi yardımda bulunmuşlardır\" ifadelerini kullandı.

 

Filmin Amacı Terör Devleti israil`i Meşrulaştırmaktır
ABD, İsrail ve Avrupa`nın 1989`da İslam`ın kutsallarına saldıran Salman Rüştü`ye, 2005`te Danimarkalı karikatüriste, 2010`da Kur`an-ı Kerim`i yakan papaza sahip çıktıklarını belirten Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:\" Bu ülkeler İslam karşıtı onlarca film hazırlattılar. ABD, İsrail ve Batı`nın farklı dinlere saygılı olma iddiaları tamamen yalandır. Eğer ABD yöneticileri bu işte parmaklarının olmadığını iddia ediyorlarsa bu alçakça filmin faillerini cezalandırsınlar. Ayrıca bu film israil`i rahatlatmak ve meşrulaştırmak için yapılmıştır\" dedi.

 

Tepkisizliğin Nedeni Diyalog ve Ilımlı İslam Projesi Çalışmalarıdır
İslam âleminin bu alçakça saldırılar nedeniyle meydanlara inmelerine rağmen, sözde İslam ülkelerinin yöneticilerinin suskunluklarının ve tepkisizliklerinin kahredici olduğunu ifade eden Kurt; ülkemizde yaşayan Müslümanların tepkilerinin cılız çıkmasının kendilerini üzdüğünü ve bu tepkisizliğin nedeninin Türkiye`de yıllardır uygulanmaya çalışılan diyalog ve ılımlı İslam projesinin olduğunu açıkladı.

 

Kurt, yaptığı açıklamanın sonunda hükümete seslenerek, israil`le bütün bağların koparılmasını, ABD üslerinin kapatılmasını, NATO`dan çıkılmasını ve Avrupa Birliği`nden vazgeçilmesini istedi.

 

Sık sık tekbirlerin atıldığı programda ABD ve israil aleyhine sloganlar atıldı ve bu ülkelerin bayrakları yakıldı.

 

Öte yandan basın açıklamasının son bulmasından sonra olaysız bir şekilde sessizce dağılan grubu provoke etmeye çalışan Menemen polisinin tavırları gözden kaçmadı. Bütün yasal izinler alınmasına ve açıklama boyunca hiçbir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen katılımcıların kimliklerini alıp sorgulamak isteyen polislere halk tepki gösterdi. Menemen polisinin basın açıklamasına katılan mütedeyyin insanlara yönelik bu tavırları provokasyon olarak değerlendirildi. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir