• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Konya`ya Modern Tramvaylar Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mahalle Meclisi kapsamında Selçuklu ilçesinde 5 mahallenin sakinleriyle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tramvaylar ve tramvay yolunun iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, 17 Ekim`de dünyadaki en son model, yüzde yüz alçak tabanlı, klimalı, modern taşıtların ihalesinin yapılacağını söyledi.

 

Konya`nın Standardı Yükseldi
Son yıllarda yapılan yatırımlarla Konya`nın standardının yükseldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, sadece Selçuklu İlçesi`nde Akyokuş`tanKampüs`e kadar olan alanda 50 civarında milyonluk önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.

 

Modern Tramvaylar Geliyor
Günde 100 binden fazla kişinin kullandığı tramvaylar ve tramvay yolunun iyileştirilmesi ile ilgili de çalışma yürütüldüğünü kaydeden Başkan Akyürek, \"17 Ekim`de dünyadaki en son model, yüzde yüz alçak tabanlı, klimalı, modern taşıtların ihalesi yapılmış olacak. İnşallah Avrupa`daki en önemli raylı sistem ihalesini belediye olarak gerçekleştirmiş olacağız. Gelecek yıldan itibaren en modern travmalar yürümeye devam ederken; yer altında, tünelden Konya hafif metrosunun da çalışması başlamış olacak. Bunlar kolay yatırımlar değil. Türkiye`de belediye eliyle tamamlanmış metro pek yoktur. Konya metrosunu belediye olarak tamamlayıp hizmete açacağız\" dedi. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir