• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Heniye`nin Mısır Ziyaretinin Amacı Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin siyasi danışmanı Dr. Yusuf Rezka, Heniyye ve beraberindeki heyetin Kahire ziyaretinin birçok olumlu sonucu olduğunu söyledi.

Başbakanlık Enformasyon Dairesi ve Enformasyon Bakanlığı`nın dün (23 Eylül Pazar) Gazze`de düzenlediği "Yetkiliyle Buluşma" etkinliğinde konuşan Rezka, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin Mısır gezisini değerlendirdi.

Heniyye`nin Kahire ziyaretinin siyasi olmaktan çok çalışma gezisi niteliğinde olduğuna işaret eden Rezka, Birleşmiş Milletler`in yayınladığı son raporda Gazze Şeridi`nin 2020 yılında yaşanabilir bir yer olup olmayacağı sorusunu gündeme getirdiğini ifade ederek, bu durumun bölgesel ve uluslararası düzeyde tehlike çanlarının çaldığı anlamına geldiğini belirtti.

Rezka, raporda Gazze Şeridi`ndeki su sıkıntısına da değinildiğini ifade ederek, Ziraat Bakanı`nın Gazze Şeridi suyunun yüzde 95`inin içmeye elverişli olmadığını söylediğini hatırlattı ve raporda ayrıca Gazze Şeridi`ndeki çevre kirliliği, atık su, altyapı ve elektrik sorunlarına da yer verildiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler raporunun olumsuz yanının Siyonist işgalciyi yaşanan sorunlardan sorumlu tutmaması olduğunu ifade eden Rezka, Gazze Şeridi`ndeki hükümetin önceliğinin halkın günlük sıkıntılarını gidermek olduğunu söyledi.

Rezka, Filistin Başbakanı`nın Mısır`da Gazze Şeridi`nin elektrik ve yakıt sorunlarına çözüm aradığını ve serbest bölge konusunu görüştüğünü belirtti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir