• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Siemens Sabotaj İddialarını Reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Siemens firması, İran’ın nükleer tesislerinde kullanılacak parçalara patlayıcı madde yerleştirdiği iddialarını reddetti. Siemens, İran’ın nükleer programıyla “hiçbir bağlantısı olmadığını” duyurdu.

İranlı milletvekili ve Meclis Güvenlik Komitesi Başkanı Alaeddin Burucerdi, bombaların İranlı güvenlik uzmanları tarafından infilak etmeden önce imha edildiğini iddia etti.

Siemens`in İran`ın uranyum zenginleştirme tesislerine sabotaj düzenlemek istediğini öne süren Burucerdi, “Uzmanlarımız deneyimleriyle düşman komplosunu önledi” dedi.

BBC`nin haberine göre, Siemens sözcüsü Alexander Machowetz ise şirketin nükleer tesislerde kullanılacak parçalara bomba yerleştirdiği iddialarını reddedip “1979’dan bu yana İran’la hiçbir iş bağlantıları olmadığını” duyurdu.

İran’ın El Arem televizyonuna konuşan İran Devrim Muhafızları üst düzey komutanlarından Emir Ali Hacizade de “ABD’nin bilgisi dahilinde veya haricinde İsrail’e yönelik herhangi bir saldırıda Bahreyn, Katar ve Afganistan’daki ABD üslerini hedef alacaklarını” dile getirdi.

İran Meclis üyesi Cevan Cihangirzade ise Uluslararası Atom ve Enerji Kuruluşu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano’yu, İran’ın nükleer programı ile ilgili gizli bilgileri İsrail’e iletmekle suçladı.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir