• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Yüzbinler Peygamber`e Sadakatini Bütün Dünyaya Gösterdi
İsrail asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile`nin Hz Muhammed`e hakaret içeren \"Müslümanların Masumiyeti\" adlı filmine tepki göstermek amacıyla Diyarbakır`ın tarihi miting alanı İstasyon Meydanı`nda gerçekleşen \"Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi\" ne yüz binlerce peygamber sevdalısı katıldı.

 

Devlet, Köyün Mera Alanlarını İstila Etmiş!
Devletin, ormanlık alan, çevre yolu ve Toplu konutlar yaparak köyün mera alanlarını kullandığını savunan Van merkeze bağlı Kevenli (Şuşanıs) köyü sakinleri, devlet kurumlarına dava açtıklarını belirtirken, köyün temel geçim kaynağı olan hayvancılığın bitme aşamasına geldiğini söylüyor.

 

Yahudi ve Hıristiyanları Asla Dost Edinmeyiz
Amerika`da Hz. Peygambere hakaret amacıyla çevrilen film sonrası Müslümanlar tarafından gösterilen tepkilerin Türkiye ayağında öfke ve tepki dinmiyor. VAHÖP (Van Hak Ve Özgürlükler Platformu) yaptığı basın açıklamasında Müslümanları Allah Resulünü daha iyi tanımak için seferber olmaya çağırdı.

VANGÖLÜ EKSPRES: Bu köy tarihinde ilk kez kaymakam gördü
Van`ın Erçiş ilçesine bağlı Gergili köyü tarihinde ilk kez bir kaymakam gördü.

 

VAN POSTASI: Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Van`da
Van`da düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, \"Türkiye büyüdükçe ve geliştikçe, batısında ne varsa doğusunda da o olmalı gayretimiz devam ettikçe Türkiye düşmanları ve bu düşmanların içerideki işbirlikçileri Türkiye`nin gelişmesinden ve kalkınmasından rahatsız oluyorlar\"

ŞARK YILDIZI: Bir dahaki gelişimiz fabrika açılışları için olacak
Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaşanan depremin Van`ı sarstığını ve can kayıplarının tüm ülkenin canını acıttığını belirtti.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir