• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Balyozcuların Yargıtay Oyunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nin 20 yıl hapis cezası verdiği Çetin Doğan`ın avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay aşamasına taşıyacakları dava ile ilgili olarak mahkemenin avukatların katılmadığı duruşmada karar almasının “hukuksuz” olduğunu söyledi. Nisan ayından beri duruşmalara katılmayan avukatların temyiz için bir numaralı gerekçesi “Avukatsız karar verilmesi” olacağı belirtildi.

Avukat Hüseyin Ersöz, kararı Yargıtay`da temyiz edeceklerini ve kararın bozulması için sunacakları bazı unsurları şöyle sıraladı: “Mahkeme kararını avukatsız verdi. Bu hukuka aykırıdır. Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman tanık olarak dinlenmedi. Yeni bilirkişi incelemesi yaptırılmadı. Delillerin tartışılma aşaması yapılmadı. Dosya Askeri Yargıtay Başsavcılığı`na sunulmadı.”

Sanıkların, kararın Yargıtay`da bozulacağı umudunu taşıdığı belirtildi. Bunun göstergelerinden biri de 18 yıl hapis cezası alan emekli Albay Dursun Çiçek`in cezaevine götürülürken söylediği şu sözler oldu: “Burada zaten bizi beraat ettirselerdi olmazdı. Yargıtay bizi salacak. Böylelikle ne şiş yanacak ne de kebap.”

9 muvazzaf tutuklandı

Balyoz`da haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 muvazzaf subay tutuklandı. Bazı muvazzaflar adliye bahçesinde yakınlarıyla sohbet etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir