• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
İşte `Genç Subaylar Tedirgin` Manşetinin Sırrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet`in 2003 yılında attığı malum manşetin sırrını emekli Orgeneral Ergin Saygun bomba etkisi yaratan kitabında anlattı. 

Yenişafak gazetesinden Ali Kuş`un haberine göre Saygun, haberin, yayınlanmadan 4 yıl önce ABD`de senaryo olarak tartışıldığını yazdı.

GÜNLÜKLERİNDE ANLATTI

Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Balyoz davasında tutuklanmadan önce GATA`da tedavi görürken kaleme aldığı notlarını `Türk Ordusuna Balyoz` adıyla kitaplaştırdı. Saygun günlüklerinde, ABD`deki düşünce kuruluşlarında hazırlanan bazı `senaryoların daha sonra Türkiye`de meydana gelen olaylarla benzediğine dikkat çekti.

O MEKTUPLARIN PERDE ARKASI

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay`ın dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök`e gönderilen mektuplara yer verdiği `Genç subaylar tedirgin` haberini örnek gösteren Saygun "(Mektuplar) ABD`liler tarafından yazılmış bir senaryonun 4 yıl sonra Türkiye`deki bazı olaylarla karşımıza çıkması. Benzerlik arıyorsanız bunlara bakmanız lazım" dedi.

ABD, ODA TV ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİ

Saygun, günlüklerinde ABD Büyükelçisi Ricciardone`nin OdaTV ve Balyoz davalarını eleştiren sözlerini de değerlendirdi. Hükümet üyelerinin sert tepki gösterdiği açıklamalara, Washington yönetiminin `kırmızı çizgi` hatırlatması yaparak sahip çıktığını hatırlatan Saygun, bu durumu Türkiye`nin tehdit edilmesi olarak yorumladı.

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir