• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nefret Suçu Önerisi İslam Şurası`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa ve ABD`de hızla yükselen İslam karşıtlığının son eylemi olan Peygamber Efendimize hakaret içeren filmin yayınlanmasının ardındanTürkiye başta olmak üzere birçok ülke yaşanan acı olaylardan ders çıkarılmasını istiyor. Bir büyükelçinin ölümüne dahi neden olan olayların ardından, `inanç karşıtlığı`nın nefret suçu sayılması için Türkiye girişimlerini artırıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla İslam ülkelerinden destek alabilmek adına da bu konunun Avrasya İslam Şurası`nda gündeme geleceği öğrenildi.

BARIŞ İÇİN ÇALIŞILACAK

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, `Dünya üzerinde ırkçılık ve ayrımcılık nasıl suç sayılıyorsa, nasıl nefret suçları diye bir suç çeşidi varsa, sadece provokasyon olan bu tür operasyonlar da aynı şekilde bütün hukuk sistemleri tarafından nefret suçları kapsamına alınmalıdır` açıklamasında bulunmuştu. Şura`da aynı zamanda bölge barışı için Diyanet İşleri Başkanlığı`nın üzerine düşen görevi yapacağı ve toplantıda Türki cumhuriyetler ile Orta Asya`daki sorunlara çözüm aranacağı bildirildi.

ŞURA`DA ELE ALINACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı, `inançlara hakaret`in nefret suçu sayılması konusunu Avrasya İslam Şurası`nda gündem maddeleri arasına alacağını açıkladı. Avrupa ve Asya ülkelerinden birçok İslam aliminin katılacağı kasımda yapılacak şurada konu hakkında bilgilendirme yapılacağı ve katılımcılardan bu konuda destek isteneceği öğrenildi. Toplantıda bu konu gündeme getirilerek uluslararası arenada bir sonuç elde edilmesi için ortak çalışmalar yapılması bekleniyor.

YENİ ŞAFAK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir