• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bağış: Vekillikleri Düşmesin Ama Yargılansınlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, BDP`li miletvekillerinin PKK`lılarla buluşması sonrası dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bağış, "Teröristlerle kucaklaşmayı kamu vicdanı kabul edemez. Sorumluların dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargılanmaları sağlanmalı. Vekillikleri devam eder, yargı son sözü söyler. Geçmişteki olumsuz görüntülerin yaşanmasına izin vermemeliyiz" dedi.

Akşam gazetesine konuşan Egemen Bağış şunları söyledi:

"Dokunulmazlıklar konusunda Türkiye`ye yakışmayan görüntüler vermemeye özen göstermeliyiz ama kamu vicdanını da rahatlatmalıyız. Halkın oyuyla seçilip devletin imkanlarıyla görev yapan vekillerin, devlete her gün kurşun sıkan teröristlerle kucaklaşmasını kamu vicdanı kabul edemez. Ancak sadece sorumlu olanların dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargılanmalarının sağlanmasıyla konu çözülmeli. Bu süreçte vekillikleri devam eder, yargı son sözü söyler. Geçmişteki olumsuz görüntülerin yaşanmasına izin vermemeliyiz.

Kucaklaşan o teröristlerin bir kısmı öldürüldü, öldürülmeyenlerin de günleri sayılıdır. Maalesef birilerinin rant kapıları açık kalsın diye bu gençler hayatlarını kaybediyor. Diğer taraftan kucaklayanlar lüks hayatlarını sürdürüyor. Gençlerin artık ders çıkarma, kullanıldıklarını anlamalarının vakti çoktan geldi. Devlet onlara `silahları bırakın` derken oradaki gençlerin can güvenliğini sağlamanın yolunu gösteriyor.

AKŞAM


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir