• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Artık `Garip` Olmayacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul`da üçüncü köprü çalışmaları hızla devam ediyor. Köprünün inşaa edileceği Garipçe ile Poyrazköy`ün çehresi şimdiden değişmeye başladı.

Emlak fiyatlarının yükseldiği Garipçe, köprünün tamamlamasıyla İstanbul`un önemli uğrak noktalarından biri olmaya hazırlanıyor.

Sontaj İki Ay İçinde Bitecek

İstanbul Boğazı`nın Karadenize açılan en uç iki noktası Garipçe ve Poyrazköy`de üçüncü köprü çalışmaları süratle devam ediyor. İki yakayı bir araya getirecek köprünün sondaj çalışmaları iki ay içinde tamamlanacak.

Diğer taraftan, köprünün geçtiği Garipçe Köyünün çehresi değişmeye başladı bile.

"Buranın Sinerjisi Yükseldi"

Yaşanan değişim ile ilgili konuşan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, "İstanbul`un saf köy özelliklerini kaybetmemiş yaşayan çok güzellikler sunan yegane yerlerden biriydi. Turizm için hamleler bekler konumdayken, üçüncü köprü konusu geldi. Bununla beraber buranın sinerjisi yükseldi" dedi.

Köy sakinleri köprünün yerleşim alanlarından geçmesiyle işlerinin açılmasından memnun.

Bir köylü, "Ben diyorum işler daha iyi olur. Taşlar yerine oturur, daha hijyenik, daha güzel birşeyler olur. Daha güzel birşey yapmaya da çalışırız"

Garipçe`deki köprü inşaatı, emlak fiyatlarını da dudak uçurtan seviyelere çıkarttı.

Avrupa yakasının güzel köyü, bugünlerde yeni bir sorunla yüzleşti. Köy şimdiden trafikle de tanıştı.

Sarıyer kaymakamı Ömer Karaman bu konuda, "Bir köy içi trafiği ancak bu kadar tıkanabilir. Zira çok büyük doluluk var. Hafta içinde sorun yok, pazar günü buraya 2000`ne yakın araba geliyor" diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir