• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Kör Medya Yüzbinleri Yine Görmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Medyanın daha önce gösterdiği kutlu doğum duyarsızlığı, peygamberimize hakaret edilen filme tepki koymak için Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen dev mitingte de görüldü.

İncir çekirdeğini doldurmayacak haberleri manşetine taşıyan medya, ajans ve haber sitelerinin `Sadakat Mitingi` olarak düzenlenen ve yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen böyle bir etkinliği görmezden gelmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Duyarsızlığın en acı olanı ise sözüm ona islami medyacılığa soyunan islami haber siteleri ve ajanslarının da Kartel medyası gibi sessiz kalışı olsa gerek. Öte yandan taksim meydanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasına da değinilmemesi yine hayret verici ayrı bir durum.Heman taksimin yanı başiında bulunan Beyoğlu`nda gerçekleştirilen bir etkinliği `Nostaljik Tramvay yetenekli müzisyenleri bekliyor` başlığıyla manşetine taşıyan Cihan Haber Ajansı`nın, Efendimize olan saygıyı ve sadakati dile getirmeye çalışan insanlardan hiç bahsetmemesi oldukça üzücü karşılandı.

İhlas Haber, Doğan Haber ve Anadolu Haber Ajansları ise yaptıkları ufak haberle etkinliğin büyüklüğünü küçük göstererek habercilik adına ayrı bir duyarsızlığa imza attılar. (Yusuf Salihoğlu-Hürseda Haber)

İşte bazı ajansların sitelerinin kıyı köşelerinde yayınladıkları haberleri...

 

İslam`a Hakaret Filmine Mitingli Tepki (İHLAS HABER AJANSI)

İslam`a hakaret içeren `Müslümanların Masumiyeti` filmine tepki göstermek için Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda `Peygamber (S.A.V)`e Sadakat Mitingi` düzenlendi.

İslam`a hakaret içeren `Müslümanların Masumiyeti` filmine tepki göstermek için Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda `Peygamber (S.A.V)`e Sadakat Mitingi` düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan miting, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa üzerine bestelenen ilahi, ezgi, kaside ve marşlarla devam etti. İsrail asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile`nin Hz Muhammed`e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmine tepki göstermek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda toplanan kalabalık ABD ve İsrail`e tepki pankartları açarak sık sık tekbir getirdi. Çoğunluğu bayanlardan oluşan kalabalık miting süresince tepkilerini gösterdi.

Mitingde Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, araştırmacı yazar Av. Necat Özdemir, Molla Osman Teyfur ve Molla Enver Kılıçaslan tarafından birer konuşma yapıldı. Konuşma aralarında ilahi grupları tarafından seslendirilen ilahilere katılımcılar da eşlik etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılan kalabalık bitimin ardından sessizce dağıldı. Polis helikopterleri tarafından miting alanı sürekli olarak havadan takip edildi. - DİYARBAKIR

 

Diyarbakır`da `Peygambere Sadakat` Mitingine 40 Bin Kişi Katıldı (DOĞAN HABER AJANSI)

Diyarbakır`da, Hz.Muhammed ile İslam dinine hakaretlerde bulunulan `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmi protesto etmek için düzenlenen `Peygambere sadakat` mitingine yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Diyarbakır`da, Hz. Muhammed ile İslam dinine hakaretlerde bulunulan `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmi protesto etmek için düzenlenen `Peygambere sadakat` mitingine yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Mitingde Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşmalar yapıldı, ABD ve İsrail başta olmak üzere batı ülkeleri aleyhine sloganlar atıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenen mitinge gelenler, sıkı bir aramadan geçirildi. Mitinge, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Miting sırasında bir helikopter, sürekli havada tur attı. Sık sık tekbir getirilen miting sırasında çok sayıda kadın ve çocuk baygınlık geçirdi. Miting yakınındaki İmam Hatip Lisesi bahçesindeki ağaçlara ve okulun yatakhane bölümünün damına çıkan gençler, ellerinde Arapça yazılı dövizler açarak, sık sık tekbir getirdi.

Kuran- ı Kerim ve ilahilerin okunduğu miting alanında, Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça dillerinde yazılan dövizler açıldı. Saat 14.00`de başlayan miting yaklaşık 2.5 saat sürdü. Mitingde Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşmalar yapıldı, ABD ve İsrail başta olmak üzere batı ülkeleri aleyhine sloganlar atıldı. Miting sonrasında kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Diyarbakır`da "Peygambere Sadakat Mitingi" (ANADOLU HABER AJANSI)

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da "Peygambere Sadakat Mitingi" düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da "Peygambere Sadakat Mitingi" düzenlendi.

İstasyon Meydanı`nda Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting de Türkçe ve Kürtçe konuşan Avukat Necat Özdemir, Allah`ın dini olan İslam`ın yardımcıları olduklarını belirterek, bugün Diyarbakır`ın kendi ültimatomunu verdiğini söyledi.

Buradan çıkan mesajın çok açık olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle dedi:

"Bu yönetimler bizi temsil etmediği için yeni bir yönetim sürecine giriyoruz. Şimdiye kadar ihya ve ıslaha çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Ancak yeni bir süreç başlıyor ve yönetim sürecine giriyoruz. İnsanlığın güzel ahlakının düşmanları, tarihten bugüne kadar 2 şeye düşmanlık yaptı. Biri ruhumuz, ciğerimiz Resullulah, diğeri de aklımız. O ki tefekkür edip görüyoruz, o da Kur`an`dır. Tarihe bakıldığında İslam düşmanları ikisine saldırmıştır. Dünya devletleri arasında Yahudilere kimse düşmanlık yapamıyor, çünkü onlar yekvücut olmuşlar. Müslümanların sayısı fazla olmasına rağmen bu hakaretler yapılıyor. Bizde diyoruz ki eğer sırtımız olsaydı kimse saldıramazdı."

ABD ve İsrail aleyhine sloganların atıldığı ve tekbirlerin getirildiği mitingte, mahalli sanatçılar tarafından ilahiler okundu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting, olaysız sona erdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir