• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Adana`da `Aile İçi İletişim` Konulu Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Adana il müftüsü İsmail Canbolat, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Kuran Kursu Öğreticileri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programa eşleri ile birlikte katılan davetlilere aile ve aile içindeki iletişim anlatıldı.

Programda ilk söz alan Adana il müftüsü İsmail Canbolat, ailenin toplumsal yapıdaki önemine vurgu yaptı.

Aile kurumu, toplumların temelidir
Daha sonra kürsüye programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Sefa Saygılı geldi. Aile yapısından bahseden Saygılı; "Eşlerin birbirlerinden beklentilerinin arttığı, ancak sorumluluk yüklenme ve fedakârlıkta bulunmalarının azaldığı bir devirde yaşıyoruz. Bu da aileyi yıpratmakta, bunalımlı ve geçimsiz çiftlerin sayısını çoğaltmaktadır. Hâlbuki aile kurumu, toplumların temelidir. Bir milletin mutlu ve huzurlu olması, ileriye yönelik atılımlar yapması ailelerin sağlamlığına bağlıdır. "dedi.

Çocukların ruhi yönden korunması için internetin kontrollü kullanmalarının lüzumuna da değinen Saygılı; bu konuda da anne ve babalara çok iş düşüyor. Çocuklarımıza ciddiyetle sahip çıkmalıyız. Onları evde, okulda ve sokakta uzaktan ve sürekli izlemeliyiz. Çocuklarımıza karşı ilgilenme görevinin anne ve babanın birlikte yapması ve asla biri diğerine havale etmemesi gerekiyor. Televizyon ve bilgisayar kullanımı da kontrol altında tutulmalı" şeklinde konuştu.

Bir müddet televizyon kapatılarak sohbet edilmesi, aile saadeti için önemli
Ailelere tavsiyelerde de bulunan Saygılı, aile ortamında bir müddet televizyon kapatılarak sohbet edilmesinin aile saadeti için önemine vurgu yaptı. Ülkemizde aynı hanede birbirinden habersiz ailelerin yaşadığını belirtti.

"Mutlu olamazsak ayrılırız!" denilerek yuva kuruluyor
Evliliğin her gencin rüyası olduğunu ancak aile içi iletişim sanatı bilinmez ve yuvanın devamı için gereken ilgi gösterilmezse evliliğin çok geçmeden kâbusa dönebileceğini kaydeden Saygılı; "Boşanma, toplumumuzu içten kemiren felâketlerden biridir. Maalesef ülkemizde boşanma oranları giderek artmaktadır.

Bugün evlenmeler daha zayıf temeller üzerine kuruluyor ve bu yüzden yıkılması daha kolay oluyor. Hatta bazı evlenenler, "mutlu olamazsak ayrılırız!" diyerek yuva kuruyorlar. Bu yanlış bir tutumdur. Çünkü boşanma olaylarında sadece evlenenler değil, onların aileleri ve özellikle de çocukları kötü etkilenir. Bir ruh hekiminin muayenehanesine problemleri için gelen birçok kişinin rahatsızlığının temelinde, boşanma ve getirdiği sıkıntıların yattığını müşahede ediyorum."dedi.

Programın sonunda İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Prof. Dr. Saygılıya bir plaket verirken; Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun da, Prof. Dr. Saygılı`ya Kutlu Doğum Hediyesi takdim etti. Daha sonra İl müftülüğünün kütüphanesini gezen Prof. Dr. Saygılı buraya da kendi eserlerinden bir takım hediye etti.
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir