• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Diyarbakır`dan Dünyaya Mesaj Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İsrail asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile`nin Hz Muhammed`e hakaret içeren \"Müslümanların Masumiyeti\" adlı filmine tepki göstermek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda dev bir miting düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen miting yüzbinlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

 

Büyük hazırlıklar neticesinde organize edilen mitingin başlamasına saatler kala yüz binlerce peygamber sevdalısı İstasyon Meydanı`na akın etti.

 

Salavat ve tekbirlerin hiç eksik olmadığı alanda sık sık ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı. İlahi sanatçılarının okuduğu marşlarla coşan kalabalık Hz. Peygambere(sav) olan ahitlerini yeniledi. Kadın çocuk, yaşlı, genç yüz binlerce vatandaş \"Lebbeyk Ya Resullah\" diyerek Hz Peygambere(sav) yapılan hakaretlerin karşılıksız kalmayacağını haykırdı.

 

İstasyon meydanına bağlanan tüm caddeleri hınca hınç dolduran Peygamber Sevdalıları, İslam coğrafyasında hakaret filmine gösterilen en büyük tepkilerden birini bu gün İstasyon Meydanı`nda gösterdi.

 

Hz Peygambere(sav) Sadakat Mitingi Molla Mahmut Hocanın okuduğu Kur`anı Kerim ile başladı.

 

Tüm Müslümanlar ve Resul Sevdasının Merkezi Diyar-ı Muhammed Ayakta
Okunan ilahi ve ezgilerden sonra programın açılış konuşmasını yapan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, Ashabı Kehfi`n diyarından Diyar-ı Muhammed`e selam getirdiğini söyleyerek \"Ey Müslümanlar, Efendimize alçakça saldırı yapılmıştır. Bizler bugün burada sadakatimizi ve bunlara dur demek için buradayız. Akıllarınca İslam Peygamberini değersizleştirmeye çalışıyorlar. Bu saatten sonra kimse Resulün onuruna, iffetine, şerefine, haysiyetine dokunmaya ve dil uzatmaya cüret edemeyecek. Çünkü tüm Müslümanlar ve Resul sevdasının merkezi Diyar-ı Muhammed ayakta… Diyar-ı Muhammed artık ayakta ve bu iş çözülünceye kadar da ayakta durmaya kararlı ve azimlidir\" dedi.

 

Gelin Hep Birlikte Onu Yaşayalım ve Yaşatalım

Demir, Efendimizin muhabbetini ve sevdasını kalplerimize nakış etmemiz gerektiğini kaydederek,\" Evlerimize sokaklarımıza onu hatırlatacak şekilde afişler, pankartlar asmayı unutmayalım. Gelin hep birlikte onu yaşayalım ve yaşatalım. Haykırıyoruz ki; Ey Allah`ın Resulü, ey âlemlere rahmet elçi ve ey on sekiz bin alemin insini ve cinin nebisi anamız babamız, canımız, evladımız, malımız her neyimiz varsa senin onuruna haysiyetine şerefine fedadır. Ey Allah`ın Resulü, sen ümmetin için şefkatli bir Peygambersin. Ümmetin burada ve sana kurban, sana muhtaçtır Ey Allah`ın sevgilisi… İslam düşmanları, aramıza soktuğu tefrikaları tam bir ümmet bilinciyle ortadan kaldırılabilir\" şeklinde konuştu.

 

Zazaca bir konuşma yapan bölgenin saygın âlimlerinden Molla Sahab Korkutata, Allah Resulü`nün tüm insanlığa gönderildiği için Zaza, Çerkez, Arap, Türk, Kürt hepsinin kardeş olduklarını ifade etti.

 

Korkutata Hoca, Allah`ın nurunu mutlaka tamamlayacağını vurgulayarak, \"Amerika akıllı olsaydı Hz. Muhammed`e laf atmazdı, çünkü Hz. Muhammed ile Hz. İsa kardeştir. İslam Peygamberi Hz. Muhammed rahmet peygamberidir. İnsanlığın kurtuluşu için gelmiştir. İslam düşmanları ona saldırıyorlar, İnsanları kurtuluşu yolundan uzaklaştırmak için. Peygamberin yolu Kürt, Türk, Fars, Arap bütün Müslümanların onun yolundan gitmesi tek kurtuluş yoludur. Hepimiz bu meydanda ona olan sevgimizi ve imanımızı göstermek için geldik. Göktaş Hoca`nın deyimi ile `Burası Diyar-ı Muhammed, Diyar-ı İslam`dır\" ifadelerini kullandı.

 

Mitingte Kürtçe konuşma gerçekleştiren Araştırmacı Yazar Av. Necat Özdemir, Bu gün Diyarbakır`ın kendi ultimatonunu verdiğini söyleyerek \"Buradan çıkan mesaj şudur ki bu yönetimler bizi temsil etmediği için yeni bir yönetim içine giriyoruz. Bu yönetimler bizi temsil etmediği için yeni bir yönetim sürecine giriyoruz. Şimdiye kadar ihya ve ıslaha çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Ancak yeni bir süreç başlıyor ve yönetim sürecine giriyoruz. İnsanlığın güzel ahlakının düşmanları, tarihten bugüne kadar 2 şeye düşmanlık yaptı. Biri ruhumuz, ciğerimiz Resullulah, diğeri de aklımız. O ki tefekkür edip görüyoruz, o da Kur`an`dır. Tarihe bakıldığında İslam düşmanları ikisine saldırmıştır. Dünya devletleri arasında Yahudilere kimse düşmanlık yapamıyor, çünkü onlar yekvücut olmuşlar. Müslümanların sayısı fazla olmasına rağmen bu hakaretler yapılıyor. Bizde diyoruz ki eğer sırtımız olsaydı kimse saldıramazdı.

 

Burada Toplanmamız Her Birimiz İçin Ahirette Şeref Olacak

 

Özdemir, alanda bulunmanın büyük bir şeref olduğunu belirterek, \"Allah şükrediyoruz ki Muhammed için toplandık ve yine şükrediyoruz ki Allah bizleri Resulü için topladı. Burada toplanmamız her birimiz için ahirette şeref olacak. Çünkü değerli kardeşler insanın vücuda gelmesi için beş duyu organının yanında bunlar olmadan insan oluşmayacaksa Peygamber olmadan kâinat ve insanların hiçbir kıymeti olmaz. Bundan dolayı İslam uleması, Bediuzzaman eğer kâinatta Peygamber Nuru çıkarsa kainat ölüp gidecek, eğer kainatta Kur`an çıkarsa kainat şuursuz kalır. İnsanlığın güzel ahlakı düşmanları tarihten bugüne kadar iki şeye düşmanlık yaptı. Biri ruhumuz, ciğerimiz Resullulah diğeri de aklımız. O ki tefekkür edip görüyoruz, o da Kur`andır. Tarihe bakıldığında İslam düşmanları ikisine saldırmıştır\" ifadelerine yer verdi.

 

(O`nunla) Kürdistan Bölgesinde Nur Eksik Olmadı

Hz. Muhammed ile coğrafyaların hayat bulduğunu kaydeden Özdemir, \"Gözümüzün nuru kalbimizin nuru Hz. Muhammed nasıldır bir bakalım. Kaç yüzyıldır Müslüman olmuşuz onun vefatından bu yana 7 yıl sonra İslam bu bölgeye geldi. Kürdistan bölgesinde nur eksik olmadı. Biz rehber ve yol gösterici olarak Resulullahı tanıyoruz. O peygamberlikten önce Emin`di. Herkes Emin olarak adlandırırdı. Vahiy geldiği zaman Hz Hatice`ye geldiğinde annemiz ona Allah seni korur çünkü sen zayıfları ve fakirleri korudun diyordu. 25 yaşında gençlik döneminde Hz. Hatice ile 40 yaşındayken evlendi. Hılful Fudul cemiyetinde yer aldı. Allah seni büyük ahlak üzeri yarattı. Akabe biatinde nasıl Resule biat ettilerse sizlerde ellerinizi uzatıp biat edin. Sahabeler, `her şeyimiz sana feda olsun` diyorlardı, bunun üzerine biat ettiler.

 

Sahabe Kiram, bu biatlerinde sadık kalıp Uhud gününde Hz Hamza, Musab şehit oldu. Zor anlarda bile müşriklere karşı canları pahasına Resulü`nü korudular. Diğer taraftan Talha Bin Ubeydullah gelen kılıçlara kendini siper etti. Oklardan eli parçalandı, gene geri adım atmadı. Biat ve sadakat üzerin sabit durdular. Ebu Bekir`in saydığına göre 80 kılıç darbesi vardı vücudunda\"dedi.

 

İslam Âleminin Yöneticileri Bizleri Temsil Etmiyor

Araştırmacı Yazar Av. Necat Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Ey kardeş ve bacılarımız; İslam âlemi sahipsizdik. Diyorlar ki 3-4 kişi birini dövüyor her dayakta ah sırtım diyor adama soruyorlar cevap olarak şöyle diyor eğer sırtım olsaydı dövemezdiniz? Dünya devletleri arasında Yahudilere kimse düşmanlık yapamıyor, çünkü onlar yekvücut olmuşlar. Müslümanların sayısı fazla olmasına rağmen bu hakaretler yapılıyor. Bizde diyoruz ki eğer sırtımız olsaydı kimse saldıramazdı. Ey kardeşler; bugün diyoruz ki biz Allah`ın dinini yardımcılarıyız. İslam alemi Resule tabidi. Allah`ın dinine yardım edersek izzetli olup öne çıkacağız. İslam âleminin yöneticileri bizleri temsil etmiyor. Temsil etselerdi Hz. Peygambere hakaret edildiğinde bunu kabul etmezlerdi. Değerli kardeş bacılarımız onlara Allah dinine tuzak kuruyor, Allah da onlara tuzak kuruyor\" şeklinde konuştu

 

Onu Sevmek İmanın Gereğidir

Âlemlere rahmet Hz. Muhammed`e (sav) biatlerin yenilendiği mitingte Türkçe bir konuşma yapan Molla Osman Tayfur Akabe`de yaptığı biat gibi kendilerinin de biat için burada toplandıklarını ifade ederek,\" Onu her şeyden fazla sevdiğimiz için ona yapılan saldırı hepimize yapılmış sayılır. Bunu bütün şeytanlara gösterdik. Onu sevmek imanın gereğidir. Onu sevmedikçe gerçek iman etmiş olmayız. Amerika`ya, İsrail`e Kıpti`ye onu canımızdan daha çok sevdiğimiz gösterdik. O bizim için canımızdan kanımızdan, akrabalarımızdan daha önceliklidir. Buradan şunun haykırıyoruz; `kininizle geberin` diyoruz\" dedi.

 

Düşmanlarınızı Tanıyorsunuz!

Tayfur, geleceğin İslam`ın geleceği olduğunu vurgulayarak, \"Allah`ın vadidir; Muhammed-i dava bütün İslam düşmanlarını silip süpürecektir. Resulullah`a düşman olanlarını tanıyorsunuz, Karikatürü yapan Danimarka Viking neslidir, Kıpti Firavun neslidir. Siyonist İsrail yeryüzünü fesada boğan, Kudüs`ü işgal eden, Sadra Şatilla`da katliam yapan alçaklardır. ABD, Vietnam`da, Hiroşima`da, Afganistan`da ve Irak`ta her türlü katliamı ile zulmü yapan büyük şeytandır\" ifadelerine yer verdi.

 

Resulullah`ın Manevi Şahsında Birleşelim

Geçmişte Peygamberle alay edildiğini, ancak Allah`ın alay edenleri helak ettiğini ifade eden Teyfur Hoca, \"Allah, Resulü`nü yüceltmiştir. Milyonlarca Müslüman`ı temiz kalbi ile yüceltti, Milyarlarca salâvat ile yüceltti, o`nun düşmanlarını da helak edecektir. Doğu`dan Batı`ya kadar tüm Müminlere sesleniyorum; gün Resulullah`ın ve ailesinin şerefi ve haysiyetini koruma günüdür. Kavim, mezhep ve her türlü ihtilafı bırakıp Resulullah`ın manevi şahsında birleşmemiz gerekir. Allah bir olmamızı, Rehberimiz bir olmamızı istemiştir\" ifadelerini kullandı.

 

Günün anlam ve önemine binaen programın son konuşmasını yaparak konuşmasını dua ile sonlandıran bölgenin tanınmış alimlerinden ve kanaat önderlerinden Molla Enver Kılıçaslan, Batının Amerika ile beraber İslam ve Müslümanların aleyhine birleşerek İslam`a ve Müslümanlara saldırdıklarını ifade ederek, \" Zira Allah (c.c) 1400 yıl önce bizlere, Yahudi ve Hıristiyanların kendilerinin dinlerine girmediğimiz müddetçe bizden razı olmayacağını bildirmişti. Müslüman bacı ve kardeşlerim, eğer bizler Müslümanlar olarak onların bu hile ve desiselerinin farkında olmaz ve Allah Resulünün izinden gitmezsek onlar sadece dinimize saldırmakla kalmayacak, evlatlarımızı elimizden alarak İslam`a ve Müslümanlara düşman edeceklerdir\" diyerek İslam toplumunu bekleyen ciddi bir tehlikenin var olduğunu ifade etti.

 

Yahudilerin İslam toplumu üzerinde sürekli oyunlar peşinde olduğunu belirten Kılıçaslan, \"Bu gün Kürtçülük ve Türkçülük ya da Şii ve Sünnilik ile İslam toplumlarını birbirini düşüren Siyonist İsrail ve Amerika bizi birbirimize düşürmedi mi? 30 yıldır bu topraklarda Kürdistan da Kürtlerin hiçbir alakası olmayan sosyalizm belasını bu milletin başına bela etmiş bu vesileyle bu bölgede Müslümanların kanını akıtıyorlar. Bu gün Irak`ta Filistin`de binlerce çocuğumuz, kardeşimiz sakat kalmış katledilmiştir. Bu Yahudi fitnesinin belirtisi değil de nedir? Diyerek İsrail ve Amerika`nın bölge üzerinde ki emellerine işaret etti.

 

Birleşmiş Milletler Siyonizm`e ve Amerika`nın Çıkarlarına Hizmet Ediyor
Müslümanlara karşı kafirlerini birleştiğini ve hiçbir zaman Müslümanların faydasına olacak bir şeyi yapmayacaklarını söyleyen Kılıçaslan, \"Birleşmiş milletler bu gün işlenen bu zulmün karşısında sesiz kalmaya devam ediyor. Zira birleşmiş milletler bu gün insanlığa değil Siyonizm`e ve Amerika`nın çıkarlarına hizmet ediyor. Onların bu zulüm karşısında Müslümanlar izzetlice bir duruş sergilemelidir. Müslümanların bundan başka da çıkar yolu yoktur\" dedi.

 

Kılıçaslan konuşması sonrası yaptığı dua ile miting sona erdi. (Ayetullah Turgut / Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir