• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
Eğitim İş Sendikası`nın Seçmeli Ders  Tahammülsüzlüğü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Eğitim iş Sendikası Manisa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında okullarda seçmeli olarak okutulan Kur`anı Kerim ve Hz. Muhammed`in Hayatı derslerine imamların girmesinin gericilik olduğu belirtildi.

 

Eğitim İş Sendikası Manisa Şubesi Başkanın Necdet İnce, okullarda seçmeli olarak okutulacak Kur-an -ı Kerim ve Hz.Muhammed`in Hayatı derslerine öğretmen yetersizliği nedeni ile camii imamlarının derse girmesinin gericilik ve cumhuriyetle hesaplaşma olduğunu iddia etti.

 

\"Ülkemiz siyasal ve ekonomik açıdan kötü günler yaşarken, yanlış eğitim politikaları nedeniyle de eğitim sistemimizde tam bir çöküş yaşanmaktadır. Yoksulluk sınırının altında maaş alan, siyasi iktidar tarafından itibarsızlaştırılan eğitim çalışanları mutsuzdur.\" diyen İnce, \"Dayatılan gerici, piyasacı ve özelleştirmeci eğitim sistemi nedeniyle veliler ve öğrenciler de mağdur edilmektedir.

 

Bu durumun yansımaları Manisa`da da yaşanmaya başlamıştır. Atatürkçü, bilimsel, laik ve ulusal eğitimin rafa kaldırılması uygulamasına bir örnek olacak şekilde; Sarıgöl`de Kaymakamlık oluruyla ortaokullarda ve Anadolu Lisesi`nde 7 cami imamı derslere girmektedirler. İlçedeki uygulama ile birlikte Medrese eğitimi geri getirilmiştir. Osmanlı Devletinde Mahalle Mektebi öğretmenleri imamlardı.1933 yılında Bakanlık tarafından imamlık, hatiplik ve vaizlik yapan öğretmenlerin öğretmenlik mesleğini yapamadıkları görülünce; öğretmenlerin ya imamlık-hatiplik ya da öğretmenlik
yapmaları istenmiştir. Bu durum Osmanlı Devletinden aldığımız imam-öğretmen anlayışını sona erdirmiştir. Çocuğun eğitimi cami hocalarından alınarak öğretmenlere devredilmiştir. Eğitimde Laiklik öğretmenlik mesleği laikleşmeden sağlanamaz. Laik eğitim anlayışını sona erdirecek bu uygulama ile amaçlanan Cumhuriyetle hesaplaşmaktır.\" Şeklinde konuştu. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir