• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Gaziantep Basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 24 Mayıs 2011 Salı Gaziantep yerel basınında çıkan haberlerin özeti şöyle;

 

Hakimiyet Gazetesi;Kırmızı Biber kanseri de Önlüyor
Gaziantep ve yöresinde yaygın olarak kullanılan kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor.C vitamini acısından son derece zengin olduğu belirtilen kırmızı biberin, içerisindeki kaneteonid maddesinin kanser önleyici nitelikte olduğu ortaya çıktı.

 

Sürücüleri Çileden çıkartan Cadde
Avukat Cengiz Gökçek hastanesinin yanında bulunan Yılmazer Caddesinde bilinçsiz park edilen araçlar sürücüleri çileden çıkardı.

 

Ayıntab Gazetesi; Husumet Barış Yemeğiyle Son Buldu
Gaziantep`in Karkamış ilçesinde, aralarında husumet bulunan iki ailenin mensupları barış yemeğinde bir araya gelerek husumete son verdi.
Yaklaşık iki yıl önce Gaziantep`in Karkamış ilçesine bağlı yeşerti köyünde Gören ve Danabaş aileleri arasında, tarım arazisinden izinsiz elektrik çekme nedeniyle çıkan kavgada 65 yaşındaki Şıh Danabaş`ın hayatını kaybetmesiyle başlayan husumetin sona ermesi için barış yemeği düzenlendi.

 

Güncel Gazetesi; 10 yıl önce yaşadığı evlat acısını bir kez daha tattı
Oyun oynarken Yaslandığı sinekliğin açılması sonucu 7.kattaki evlerinin penceresinden düşen 2 yaşındaki İbrahim Uğur yaşamını yitirdi.Anne Dursun sinir krizi geçirirken,İbrahim`in babası Süleyman Uğur`un, 10 yıl önce de İstanbul da ilk eşini ve bir çocuğunu karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle kaybettiği öğrenildi.

 

Doğuş Gazetesi; Gaziantep`te Uyuşturucu Operasyonu
Polis Tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda bir araç içinde gizli bölmelere yerleştirilmiş bez içinde saklanan 35 955 gram toz esrar maddesi ele geçirilirken, 1şahıs gözaltına alındı.

 

Güneş Gazetesi; ithalatı Derhal Durdurun
Gaziantep Et ve Süt Üreticileri derneği başkanı Mevlüt Polat, Avrupa Birliği (AB)`ye girmeye çalışan Türkiye`nin bir an önce hayvancılığa teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.Zor ve anormal şartlar olmadığı takdirde et ve canlı hayvan ithalatının yapılmaması gerektiğini söyleyen Polat,üreticilere verilen desteklerin birinci elden üreticiye verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Güncel Gazetesi; kayıp kızını arıyor
Gaziantep`te 1,5yıl önce evden kaçtığını iddia ettiği kızı sevgi`yi arayan gözü yaşlı baba,yetkililerden kızının bulunması için yardım istedi.

 

Sabah Gazetesi; Gaziantep`in Yeşil Sıkıntısı Var
Gaziantep`i çok daha ileri bir hedefe taşımak için faaliyet gösteren Gaziantep`i Geliştirme Vakfı(Gagev),`e bağlı hizmet veren yüksek istişare kurulu "çevre" konulu gündemle toplandı.

 

GAP Gazetesi; propagandalar Halkı Bezdirdi BIKTIK!
Seçimlere yaklaşık 19 gün kala, seçimlere girecek olan siyasi partilerin yaptıkları propaganda çalışmalarından dolayı yapmış oldukları çevre ve gürültü kirliliği vatandaşların oldukça tepkisine neden oldu.

 

Haber Gazetesi; Zam Halayı
Büyükşehir belediyesi ve GASKİ genel Müdürlüğünde Çalışan 592 memura aylık 250 TL maaş zammı, Ramazan ve Kurban bayramlarında da ayrı,ayrı 250 TL yardım verimlisini kapsayan sözleşme imzalandı.sözleşme Nisan 2011 ile Mayıs 2012 dönemini kapsadığı öğrenildi.

 

Gaziantep guvenhaber.com; Antep Fıstığı İyi Bir Gıda Maddesidir
Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen `Antep Fıstığının Beslenmedeki Yeri ve Önemi` adlı konferansta; Antep fıstığının protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından önemli bir kompozisyona sahip iyi bir gıda maddesi olduğu belirtildi.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir