• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Mardin Devlet Hastanesinde bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de sağlık alanında yapılan yatırımların ardından ilkler yaşanmaya devam ediyor. Devlet Hastanesinde ilk defa beyincik tümörü ameliyatı yapıldı. 50 yaşındaki bayan bir hastaya modern nöroşirurjikal yöntemlerle yapılan ameliyatın ardından, hastanın sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Ameliyat, beyin ve sinir cerrahisi uzmanları Op Dr. Özcan Aslanbaş ve Op. Dr. Erdal Gür tarafından yapıldı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op Dr. Özcan Aslanbaş, “Beyin tümörü belirtileri kusma, şiddetli baş ağrısı,  konuşma ve görme bozukluğu, kol ve bacakta güçsüzlük şeklinde sıralanabilir. Beyin tümörünün belirtilerinden biri de hormonal bozukluklar ve buna bağlı klinik semptomlardır. Beyin tümörü belirtilerine sahip olan kişiler beyin cerrahisi ya da nöroloji uzmanına başvurmalıdır. Toplumda yaygın olarak görülen beyin tümöründe başarı için tam donanımlı bir merkez, ekip yaklaşımı ve multidisipliner tedavi anlayışı çok önemlidir.” dedi. 

Beyin tümörü ameliyatında en önemli faktörlerin tümörün tip, yerleşim yeri, hastanın yaşı, genel durumu ve hastada operasyon kararını etkileyebilecek ek problemlerin olup olmaması olduğunu aktaran Aslanbaş,  “Bu nedenle kişiye özel bir tedavi uygulanır ve başarı oranı artar. Kötü huylu beyin tümörlerinin tedavisi genellikle cerrahi olarak yapılır. Beyin tümörü ameliyatlarında en önemlisi ameliyatın beyin tümörlerinde uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesidir.” diye konuştu.

Aslanbaş, hastane bünyesinde sağladığı imkânlar sayesinde beyin kanamaları, beyin ve omurilik tümörleri, doğumsal omurilik ve omurga hastalıkları, hidrosefali, omurilik kanallarında darlık ve bel kaymalarına yönelik cerrahi tedavilerin başarıyla yapıldığını sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir