• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
Binlerce Kişi Işık Olayı İçin Tillo`da Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Siirt`in Tillo ilçesinde üç gündür düzenlenen "Işık Hadisesi Bilim Kültür Günleri" sabah erken saatlerinde gerçekleşen `ışık hadisesi` ile son buldu. Tillo`ya gelen binlerce insan, İbrahim Hakkı Hazretleri`nin türbesinin önünde toplanarak güneş ışığının mezarın başucuna doğmasını izledi.

Tillo`ya gelenler, güneşin doğuşunu Kur`an-ı Kerim okuyarak ve dualarla karşıladılar. Daha sonra Kaletül Üstad tepesi, Hasya Hatun ibadethanesi, Sultan Memduh Türbesi ve diğer mekanlar gezildi.

Vali Ahmet Aydın burada yaptığı açıklamada, "Gelecek yıldan itibaren bu etkinlikleri uluslar arası düzeyde gerçekleştirecek. Çok güzel bir etkinlik oldu. Binlerce vatandaşımız bu etkinlikleri izleme imkanı buldu." şeklinde konuştu.

Kaymakam Ahmet Yıldız, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "50 yıl aradan sonra ışık hadisesinin tekrar izlenmesi bizleri mutlu etti. Her yıl 21 Mart ve 23 Eylülde yani ekinokslarda ışık hadisesi gerçekleşiyor. Bu ışık hadisesi felsefede karanlıktan aydınlığa çıkışı anlatıyor. 50 yıl aradan sonra ışık hadisesi geçen yıl Profesör Dr. Cengiz Işık ve arkadaşları tarafından işler hale getirildi. İlk defa geçen yıl 23 Eylül`de izlemiştik. 21 Mart`ın ardından bu gün bir kez daha izleme imkanına kavuştuk. Etkinliklerimiz çok güzel bir şekilde tamamlandı." dedi.

Profesör Dr. İhsan Süreyya Sırma, Kaletül Üstad tepesinde İbrahim Hakkı Hazretleri hakkında bilgi verdi.

Işık olayını Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, Vali Ahmet Aydın ve diğer yetkililer de takip etti. Yansıma, türbenin dar olması sebebiyle dev ekranlardan vatandaşlara izlettirildi. (Hamza Kezer -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir