• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Danıştay`a Yeni Başkan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turgut Candan`ın yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Danıştay Başsavcılığı`na, 12. Daire Üyesi Mevlüt Çetinkaya seçildi.

Danıştay Genel Kurulu`nca yapılan seçimde 15. Daire Üyesi Ahmet Başpınar ile yarışan Çetinkaya, 84 üyenin oyuyla Danıştay`ın yeni Başsavcısı oldu.

AA muhabirine konuşan Çetinkaya, Merkez Valisi iken 21 Ocak 2008`de Cumhurbaşkanı`nın kontenjanından Danıştay üyeliğine seçildiğini belirtti.

Arkadaşlarının önerisiyle Başsavcılığa aday olduğunu söyleyen Çetinkaya, `Arkadaşlar teveccüh gösterdiler. Zaten emekliliğime 2 yılım var. Onurlu bir görev olduğu için kabul ettim` dedi.

Çetinkaya, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Yeni yapılan düzenleme ile görev dağılımı yapıldığını ve bazı ilk derece davalarının Danıştay`dan alındığını hatırlatan Çetinkaya, bu kapsamda Danıştay`daki savcı sayısında da azalmaya gidildiğin belirtti.

Çetinkaya, `Danıştay`ımızın iş yükünü azaltmak, dosyaları hızlandırmak için dengeli şekilde Danıştay`ın süratine biz de yardımcı olacağız` diye konuştu.

Özgeçmişi

Mevlüt Çetinkaya, 9 Ocak 1950`de Çankırı Orta`da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden 1975 yılında mezun olan Çetinkaya, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`nde memur, Çankırı Valiliği`nde kaymakam adayı, Sivas Hafik, Kayseri Tomarza ve Ağrı Hamur kaymakamı, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü`nde şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve genel müdürlük yaptı.

Niğde ve Kayseri valisi olarak görev yapan Çetinkaya, merkez valiliği görevini sürdürürken 16 Ocak 2008`de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçildi. Mevlüt Çetinkaya, evli ve iki çocuk babası.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir