• DOLAR 32.453
  • EURO 34.492
  • ALTIN 2472.507
  • ...
Diyar-i Muhammed `Peygamber`e Sadakat` İçin Ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- İsrail asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile`nin Hz Muhammed`e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmine tepki göstermek amacıyla Diyarbakır`ın tarihi miting alanı İstasyon Meydanı`nda gerçekleşen "Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi" büyük bir heyecan ve öfkeyle başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting, Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir`in konuşmasıyla devam etti.

Ashabı Keyfin diyarından Diyar-ı Muhammed`e selam getirdiğini söyleyen Demir konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ey Müslümanlar, Efendimize alçakça saldırı yapılmıştır. Bizler bugün burada sadakatimizi ve bunlara dur demek için buradayız. Akıllarınca İslam Peygamberini değersizleştirmeye çalışıyorlar. Bu saatten sonra kimse Resulün onuruna, iffetine, şerefine, haysiyetine dokunmaya ve dil uzatmaya cüret edemeyecek. Çünkü tüm Müslümanlar ve Resul sevdasının merkezi Diyar-ı Muhammed ayakta… Diyar-ı Muhammed artık ayakta ve bu iş çözülünceye kadar da ayakta durmaya kararlı ve azimlidir. Efendimizin muhabbetini, sevdasını kalplerimize nakış edelim. Evlerimize sokaklarımıza onu hatırlatacak şekilde afişler, pankartlar asmayı unutmayalım. Gelin hep birlikte onu yaşayalım ve yaşatalım. Haykırıyoruz ki; Ey Allah`ın Resulü, ey âlemlere rahmet elçi ve ey 18000 alemin insini ve cinin nebisi anamız babamız, canımız, evladımız, malımız her neyimiz varsa senin onuruna haysiyetine şerefine fedadır. Ey Allah`ın Resulü, sen ümmetin için şefkatli bir Peygambersin. Ümmetin burada ve sana kurban, sana muhtaçtır Ey Allah`ın sevgilisi… İslam düşmanları, aramıza soktuğu tefrikaları tam bir ümmet bilinciyle ortadan kaldırılabilir."

Miting`te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`e üzerine bestelen ilahi, kaside, ezgi ve marşların okunması ile devam ediyor. (M. Salih Keskin/Osman İçli - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir