• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Sadakat Mitingine Dair Herşey Burada!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hakaret filme tepki yağdırmak ve bütün dünyaya önemli mesajlar vererek peygambere sadakati tazelemek için Diyarbakır İstasyon Meydanı`na düzenlenecek "Peygambere Sadakat Mitingi"ne katılmak isteyen halk, meydana giriş yaptı.

Bayrak ve dövizler taşıyarak tekbirlerle miting alanına giriş yapan Peygamber Sevdalıları, Amerika ve İsrail başta olmak üzere filme destek verenlerin aleyhine sloganlar atıyorlar.

(Ayetullah Turgut/Salih Keskin - İLKHA)

 

İstanbul`daki miting için tıklayınız

 

 

 

 

 

Sadakat Mitingi Yüzbinlerin Katılımıyla Başladı
Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılan "Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi" yüzbinlerin katılıyla başladı.


DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılan "Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi" yüzbinlerin katılıyla başladı.


Mahmut Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa üzerine beslenen ilahi, ezgi, kaside ve marşlara devam ediyor.

Miting alanına hınca hınç dolduran Peygamber Sevdalılar, tepkilerini en üst seviyesinde gösteriyorlar. (M. Salih Keskin/Osman İçli/Ayetullah Turgut - İLKHA)





 

 

Korkutata: `Hz. Muhammed İle Hz. İsa Kardeştir`
Peygamber Sevdalıları Platformu`nca Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenen `Peygamber`e Sadakat Mitingi`nde yüzbinlere Zazaca seslenen Molla Sahap Korkutata, Allah Resulü`nün tüm insanlığa gönderildiği için Zaza, Çerkez, Arap, Türk, Kürt hepsinin kardeş olduklarını ifade etti ve Hz. Muhammed İle Hz. İsa Kardeş olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlenen "Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi" yüzbinlerin katılımıyla devam ediyor.

Saat: 14.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitinge Zazaca bir konuşma yapan bölgenin saygın âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Allah Resulü`nün tüm insanlığa gönderildiği için Zaza, Çerkez, Arap, Türk, Kürt hepsinin kardeş olduklarını ifade etti.

Korkutata, "Ey Müslümanlar; bacılar, kardeşler Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Amerika akıllı olsaydı Hz. Muhammed`e laf atmazdı, çünkü Hz. Muhammed ile Hz İsa kardeştir. İslam Peygamberi Hz. Muhammed rahmet peygamberidir. İnsanlığın kurtuluşu için gelmiştir. İslam düşmanları ona saldırıyorlar, İnsanları kurtuluşu yolundan uzaklaştırmak için. Peygamberin yolu Kürt, Türk, Fars, Arap bütün Müslümanların onun yolundan gitmesi tek kurtuluş yoludur. Hepimiz bu meydanda ona olan sevgimizi ve imanımızı göstermek için geldik. Göktaş Hoca`nın deyimi ile `Burası Diyar-ı Muhammed, Diyar-ı İslam`dır" diyerek konuşmasını bitirdi. (M. Salih Keskin/Ayetullah Turgut - İLKHA)

 

 
 
 
 
Özdemir: İslam`ın Yardımcılarıyız
Peygamber Efendimize sadakatin gösterildiği Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda devam eden mitingde Kürtçe konuşan araştırmacı yazar Av. Necat Özdemir, Allah`ın dini olan İslam`ın yardımcıları olduklarını söyledi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yüzbinlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Peygambere Sadakat Mitingi" araştırmacı yazar Av. Necat Özdemir`in Kürtçe konuşmasıyla devam ediyor.

Bu gün Diyarbakır kendi Ultimatonunu verdiğini söyleyen Özdemir, "Buradan çıkan mesaj şudur ki bu yönetimler bizi temsil etmediği için yeni bir yönetim içine giriyoruz" dedi.

Özdemir şunları söyledi, "Allah şükrediyoruz ki Muhammed için toplandık ve yine şükrediyoruz ki Allah bizleri Resulü için topladı. Burada toplanmamız her birimiz için ahiret için şeref olacak. Çünkü değerli kardeşler insanın vücuda gelmesi için 5 duyu organının yanında bunlar olmadan insan oluşmayacaksa Peygamber olmadan kâinat ve insanların kıymeti olmaz. Bundan dolayı İslam uleması, Bediüzzaman eğer kâinatta Peygamber Nuru çıkarsa kainat ölüp gidecek, eğer kainatta Kur`an çıkarsa kainat şuursuz kalır. İnsanlığın güzel ahlakı düşmanları tarihten bugüne kadar 2 şeye düşmanlık yaptı. Biri ruhumuz, ciğerimiz Resullulah diğeri de aklımız. O ki tefekkür edip görüyoruz, o da Kur`andır. Tarihe bakıldığında İslam düşmanları İkisine saldırmıştır. Gözümüzün nuru kalbimizin nuru Hz. Muhammed nasıldır bir bakalım. Kaç yüzyıldır Müslüman olmuşuz onun vefatından bu yana 7 yıl sonra İslam bu bölgeye geldi. Kürdistan bölgesinde nur eksik olmadı. Biz rehber ve yol gösterici olarak Resulullahı tanıyoruz. O Peygamberlikten önce Emin`di. Herkes Emin olarak adlandırırdı. Vahiy geldiği zaman Hz Hatice`ye geldiğinde annemiz ona Allah seni korur çünkü sen zayıfları ve fakirleri korudun diyordu. 25 yaşında gençlik döneminde Hz. Hatice ile 40 yaşındayken evlendi. Hılfulfudul cemiyetinde yer aldı. Allah seni büyük ahlak üzeri yarattı. Akabe biatinde nasıl Resule biat ettilerse sizlerde ellerinizi uzatıp biat edin. Sahabeler, `her şeyimiz sana feda olsun` diyorlardı, bunun üzerine biat ettiler. Sahabe Kiram, bu biatlerinde sadık kalıp Uhud gününde Hz Hamza, Musab şehit oldu. Zor anlarda bile müşriklere karşı canları pahasına Resulü`nü korudular. Diğer taraftan Talha Bin Ubeydullah gelen kılıçlara kendini siper etti. Oklardan eli parçalandı, gene geri adım atmadı. Biat ve sadakat üzerin sabit durdular. Ebu Bekir`in saydığına göre 80 kılıç darbesi vardı vücudunda.

Ey kardeş ve bacılarımız; İslam âlemi sahipsizdik. Diyorlar ki 3-4 kişi birini dövüyor her dayakta ah sırtım diyor adama soruyorlar cevap olarak şöyle diyor eğer sırtım olsaydı dövemezdiniz? Dünya devletleri arasında Yahudilere kimse düşmanlık yapamıyor, çünkü onlar yekvücut olmuşlar. Müslümanların sayısı fazla olmasına rağmen bu hakaretler yapılıyor. Bizde diyoruz ki eğer sırtımız olsaydı kimse saldıramazdı. Ey kardeşler; bugün diyoruz ki biz Allah`ın dinini yardımcılarıyız. İslam alemi Resule tabidi. Allah`ın dinine yardım edersek izzetli olup öne çıkacağız. İslam âleminin yöneticileri bizleri temsil etmiyor. Temsil etselerdi Hz. Peygambere hakaret edildiğinde bunu kabul etmezlerdi. Değerli kardeş bacılarımız onlara Allah dinine tuzak kuruyor, Allah da onlara tuzak kuruyor."

Mitingde, yüzbinlerce Peygamber Sevdalısı sık sık Resulullah`a salâvatlar getirip tekbirler çekiliyor ve ABD`ye ve Siyonist İsrail`e lanet okuyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)









 





 

Teyfur Hoca: Kininizle Geberin!
ABD ve Siyonist İsrail`e lanetlerin okunduğu Diyarbakır`da İstasyon Meydanı`ndaki "Peygambere Sadakat Mitingi"nde Kürtçe konuşma Molla Osman Teyfur, "Peygamber Efendimiz canımızdan kanımızdan, akrabalarımızdan daha önceliklidir. Buradan şunun haykırıyoruz; `kininizle geberin` diyoruz" dedi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organize ettiği "Peygambere Sadakat Mitingi" yüzbinlerin katılımıyla İstasyon Meydan`ında sürüyor. Âlemlere rahmet Hz. Muhammed`e biatlerin yenilendiği mitinge Molla Osman Teyfur Kürtçe bir konuşma yaptı.

Molla Osman Teyfur Hoca, Ensar`ın Akabe`de yaptığı biat gibi bizlerin de biat için burada toplandıklarını söyledi. Teyfur Hoca konuşmasını şöyle devam etti, "Onu her şeyden fazla sevdiğimiz için ona yapılan saldırı hepimize yapılmış sayılır. Bunu bütün şeytanlara gösterdik. Onu sevmek imanın gereğidir. Onu sevmedikçe gerçek iman etmiş olmayız. Amerika`ya, İsrail`e Kıpti`ye onu canımızdan daha çok sevdiğimiz gösterdik. O bizim için canımızdan kanımızdan, akrabalarımızdan daha önceliklidir. Buradan şunun haykırıyoruz; `kininizle geberin` diyoruz."

Düşmanlarınızı Tanıyorsunuz!
Teyfur, "Allah`ın vadidir; Muhammed-i dava bütün İslam düşmanlarını silip süpürecektir. Resulullah`a düşman olanlarını tanıyorsunuz, Karikatürü yapan Danimarka Viking neslidir, Kıpti Firavun neslidir. Siyonist İsrail yeryüzünü fesada boğan, Kudüs`ü işgal eden, Sadra Şatilla`da katliam yapan alçaklardır. ABD, Vietnam`da, Hiroşima`da, Afganistan`da ve Irak`ta her türlü katliamı ile zulmü yapan büyük şeytandır" dedi.

Resulullah`ın Manevi Şahsında Birleşelim
Geçmişte Peygamberle alay edildiğini ifade eden Teyfur, ama Allah`ın onları helak ettiğini Kur`an-ı Kerimde bize bildirdiğini söyledi. Teyfur, "Allah, Resulü`nü yüceltmiştir. Milyonlarca Müslüman`ı temiz kalbi ile yüceltti, Milyarlarca salâvat ile yüceltti, o`nun düşmanlarını da helak edecektir. Doğu`dan Batı`ya kadar tüm Müminlere sesleniyorum; gün Resulullah`ın ve ailesinin şerefi ve haysiyetini koruma günüdür. Kavim, mezhep ve her türlü ihtilafı bırakıp Resulullah`ın manevi şahsında birleşmemiz gerekir. Allah bir olmamızı, Rehberimiz bir olmamızı istemiştir. (M. Salih Keskin/Ali Ulvi Özbey- İLKHA)

 







 

 

 

Diyar-i Muhammed `Peygamber`e Sadakat` İçin Ayakta
Yüzbinlerin katılımıyla başlayan Diyarbakır`daki "Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi"nde selamlama konuşması yapan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, Peygamber sevdasının merkezi Diyar-ı Muhammed`in ayakta olduğunu ve bu saatten sonra kimse Resulün onuruna, iffetine, şerefine, haysiyetine dokunmaya ve dil uzatmaya cüret edemeyeceklerini söyledi.

DİYARBAKIR- İsrail asıllı Amerikan film yapımcısı Sam Bacile`nin Hz Muhammed`e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmine tepki göstermek amacıyla Diyarbakır`ın tarihi miting alanı İstasyon Meydanı`nda gerçekleşen "Peygamber (sav)`e Sadakat Mitingi" büyük bir heyecan ve öfkeyle başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting, Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir`in konuşmasıyla devam etti.

Ashabı Keyfin diyarından Diyar-ı Muhammed`e selam getirdiğini söyleyen Demir konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ey Müslümanlar, Efendimize alçakça saldırı yapılmıştır. Bizler bugün burada sadakatimizi ve bunlara dur demek için buradayız. Akıllarınca İslam Peygamberini değersizleştirmeye çalışıyorlar. Bu saatten sonra kimse Resulün onuruna, iffetine, şerefine, haysiyetine dokunmaya ve dil uzatmaya cüret edemeyecek. Çünkü tüm Müslümanlar ve Resul sevdasının merkezi Diyar-ı Muhammed ayakta… Diyar-ı Muhammed artık ayakta ve bu iş çözülünceye kadar da ayakta durmaya kararlı ve azimlidir. Efendimizin muhabbetini, sevdasını kalplerimize nakış edelim. Evlerimize sokaklarımıza onu hatırlatacak şekilde afişler, pankartlar asmayı unutmayalım. Gelin hep birlikte onu yaşayalım ve yaşatalım. Haykırıyoruz ki; Ey Allah`ın Resulü, ey âlemlere rahmet elçi ve ey 18000 alemin insini ve cinin nebisi anamız babamız, canımız, evladımız, malımız her neyimiz varsa senin onuruna haysiyetine şerefine fedadır. Ey Allah`ın Resulü, sen ümmetin için şefkatli bir Peygambersin. Ümmetin burada ve sana kurban, sana muhtaçtır Ey Allah`ın sevgilisi… İslam düşmanları, aramıza soktuğu tefrikaları tam bir ümmet bilinciyle ortadan kaldırılabilir."

Miting`te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`e üzerine bestelen ilahi, kaside, ezgi ve marşların okunması ile devam ediyor. (M. Salih Keskin/Osman İçli - İLKHA)

 







 

`Müslümanlar İzzetlice Bir Duruş Sergilemelidir`
Peygambere saldırı amaçlı yapılan filme karşı Diyarbakır`da düzenlenen ve yüz binlerin katıldığı Peygamber`e sadakat mitinginde programın son konuşmasını yapan Molla Enver Kılıçaslan ümmet üzerine oynanan oyunlar karşısında Müslümanların uyanık olması gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR - Günün anlam ve önemine binaen programın son konuşmasını yaparak konuşmasını dua ile sonlandıran bölgenin tanınmış alimlerinden ve kanaat önderlerinden Molla Enver Kılıçaslan, Batının Amerika ile beraber İslam ve Müslümanların aleyhine birleşerek İslam`a ve Müslümanlara saldırdıklarını ifade ederek, " Zira Allah (c.c) 1400 yıl önce bizlere, Yahudi ve Hıristiyanların kendilerinin dinlerine girmediğimiz müddetçe bizden razı olmayacağını bildirmişti.

Müslüman bacı ve kardeşlerim, eğer bizler Müslümanlar olarak onların bu hile ve desiselerinin farkında olmaz ve Allah Resulünün izinden gitmezsek onlar sadece dinimize saldırmakla kalmayacak, evlatlarımızı elimizden alarak İslam`a ve Müslümanlara düşman edeceklerdir" diyerek İslam toplumunu bekleyen ciddi bir tehlikenin var olduğunu ifade etti.

Kürtlerin Hiçbir Alakası Olmayan Sosyalizm Belasını Bu Milletin Başına Bela Ettiler

Yahudilerin İslam toplumu üzerinde sürekli oyunlar peşinde olduğunu belirten Kılıçaslan, "Bu gün Kürtçülük ve Türkçülük ya da Şii ve Sünnilik ile İslam toplumlarını birbirini düşüren Siyonist İsrail ve Amerika bizi birbirimize düşürmedi mi? 30 yıldır bu topraklarda Kürdistan da Kürtlerin hiçbir alakası olmayan sosyalizm belasını bu milletin başına bela etmiş bu vesileyle bu bölgede Müslümanların kanını akıtıyorlar. Bu gün Irak`ta Filistin`de binlerce çocuğumuz, kardeşimiz sakat kalmış katledilmiştir.

Bu Yahudi fitnesinin belirtisi değil de nedir? Diyerek İsrail ve Amerika`nın bölge üzerinde ki emellerine işaret etti.

"Birleşmiş Milletler Siyonizm`e ve Amerika`nın Çıkarlarına Hizmet Ediyor"
Müslümanlara karşı kafirlerini birleştiğini ve hiçbir zaman Müslümanların faydasına olacak bir şeyi yapmayacaklarını söyleyen Kılıçaslan, "Birleşmiş milletler bu gün işlenen bu zulmün karşısında sesiz kalmaya devam ediyor. Zira birleşmiş milletler bu gün insanlığa değil Siyonizm`e ve Amerika`nın çıkarlarına hizmet ediyor.
Onların bu zulüm karşısında Müslümanlar izzetlice bir duruş sergilemelidir. Müslümanların bundan başka da çıkar yolu yoktur" diyerek batı medeniyetinden medet umulamayacağını ifade etti.

Kılıçaslan konuşması sonrası yaptığı dua ile konuşmasını sonlandırdı.
(Fikret Özkan - İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir