• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Hakaret Filmine İdil Esnafından Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- İsrail`in sponsorluğunu üstlendiği ve bir kipti tarafından çekilen Hz. Resulullah`a (sav) hakaret içerikli filme karşı dünyanın dört bir yanından kitlesel tepkiler büyüyerek devam ederken, bir tepkide Şırnak`ın İdil İlçesi esnafından geldi.

Baştuğ Giyimin sahibi Kazım Baştuğ, İslam`ın Avrupa`da çok hızlı bir şekilde yayıldığını dile getirerek, "İslam dini Avrupa`da çok çabuk yayılma sürecindedir. Avrupa ve diğer batı ülkeleri hızla Müslümanlaşıyor. Bunun önünü almak isteyen kendini bilmez alçaklar Peygamberimize hadleri olmadan bazı karikatürler ve filmlerle melunca saldırıyorlar. Müslümanları galeyana getirip Müslümanlığı lekelemek amacı güdüyorlar. Müslümanların bu oyunlara karşı duyarlı olmaları lazım. İslam ahlakıyla tokat gibi cevap vermeliyiz. Müslümanların kırıp dökmeleri onların ekmeğine yağ sürüyor. Böyle olunca da bakınız işte İslam budur demek istiyorlar." dedi.

Esnaf Mehmet Bişkin, hakaretin bütün müslümanlara yapılmış olarak görmek gerektiğini ifade ederek, "İslam Peygamberine hakaret içerikli film tüm Müslümanlara yapılmış bir hakarettir. Onlara verilecek bir cevap bulamıyorum. Şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Allah"ın gazabı üzerlerinden eksik olmasın."dedi.


Bir başka ilçe esnafı Münir Şimşek ise, "Bilerek ve alçakça çekilen bu filmi lanetleyip kınıyorum. Müslümanlara yapılan en büyük hakaret olarak görüyorum. Tüm ümmeti İslam`ı duyarlı olmaya ve Peygamberlerine sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi. (M. Şerif Aşkın - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir