• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaliteli Su için Sıkı Takip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ``Su Havzalarının Korunması Ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Yönetmeliği Taslağı`` Resmi Gazete`de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Yönetmelik, denizler hariç, kıyı suları dahil yüzeysel ve yeraltı su kaynaklarını kapsayacak. Yönetmeliğe göre, ülke genelinde bütün havzalar için Havza Yönetim Planları hazırlanacak.

Havza yönetim planlarında, su kaynakları ile tabii mineral içeren suların ve jeotermal su kaynaklarının da miktar ve kalite olarak korunmasının ve kullanımının sağlanması esas alınacak.

Yetkili idarelerce planlı ve ani denetimler yapılacak. Denetim veya izleme neticesinde, su durumunu bozan faaliyetlere yetkili idarece gerekli idari yaptırım uygulanacak.

Bir su kütlesinde, denetim ve izleme neticesinde veya herhangi bir kaza sonucunda, kirlenme ve bozulmaya sebep olduğu tespit edilen gerçek ve tüzel kişiler, kirleten öder prensibi çerçevesinde, oluşan kirliliğin giderilmesi için yapılacak bütün masrafları karşılayacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir