• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...
`Gün, Efendimize Sadakat Günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Amerika`da bir Kıpti tarafından çekilen ve Peygamber Efendimize hakaret içeren filme büyük bir tepki için organize edilen Peygambere Sadakat Mitingi öncesi Peygamber Sevdalıları Platformu Tertip Komitesi Üyesi Nuri Güler, İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır`daki evlere 200 bin el ilanı dağıttıklarını belirten Nuri Güler, araç ve işyerlerine de 12 bin orta boy afiş asarak halkı büyük mitinge davet ettiklerini, şehrin 12 ana halterine de 12 dev afiş astıklarını ifade etti. STK`lar cemaatler, tarikatlar medreseler, imamlar ve kanaat önderleriyle bire bir görüşme yapılarak miting için destek aldıklarını söyledi.

Yerel radyo ve TV`lere reklam verildiği, programlara katılarak halkın bu konuda bilinçlendirildiği söyleyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Miting alanına canlı yayın aracı kiralanarak miting medya organlarına görüntü servis edilecek. Bin beş yüz civarında gönüllü fertlerimiz alanda yerlerini alacak. Özellikle yaşlı, hasta ve özürlülere platformun ön kısmında rahat etmeleri için yer tahsis ettik. Alanda kaybolacak çocuklar için kreş oluşturduk. Oradaki eğitimci kardeşlerimiz kaybolacak çocuklarla ilgilenecek. Alanın dört büyük caddesine seyar ambulanslar yerleştirildi. Alanda sağlık çadırları kurularak gönüllü sağlık ekipleri bu hizmete dâhil olacak. Hazırlarımız bitmiş, Peygamber Fedailerini bekliyoruz. Gün, Peygamberimize sadakat günüdür. " (M. Salih Keskin/Osman İçli - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir