• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
Öğrencilerin Alkol Partisine Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen hafta19 Mayıstatilinde eğlenmek isteyen bir grup liselinin `Facebook` üzerinden organize ettiği `içkili tekne partisi` Milli Eğitim Bakanlığı`nı harekete geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Denetimden yoksun Boğaz sularında gerçekleşen partide öğrenciler bol miktarda içki içmiş, henüz 18 yaşını doldurmamış bir öğrenci de alkol komasına girdiği için hastaneye kaldırılmıştı. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan 100 kişilik grupta alkolü fazla kaçıran öğrencilerden bazıları içki şişeleriyle birbirlerine saldırmış, bazıları da kendini kaybedip denize düşme tehlikesi geçirmişti.

Dün basında çıkan haber kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bakanlık, denizin ortasında gençleri ölümle burun buruna getiren organizasyonu düzenleyenler hakkında inceleme yapılmasına karar verdi. İlk inceleme sonucunda partiye katılan öğrencilerin çoğunun ailesinin konuyla ilgili bilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Okul disiplin kurullarınca da araştırma başlatıldı. Partiye katılıp travma yaşayan gençlere rehberlik ve psikolojik destek sağlanacak.İstanbulİl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Denetimleri sıklaştırdık. Öğrencilerimizin başına üzücü bir hadise gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak yetkimiz kısıtlı." dedi. Mezuniyet partilerinde alkol sebebiyle yaşanan üzücü hadiselerin önüne geçmek isteyen bakanlık, geçen yıl bu törenlerin okul dışında yapılmasını yasaklamıştı. Bu sebeple alkollü toplantılara katılamayanlar, denizde kiralanan teknelerle bu yasağı delmeye çalışıyor. Karadaki eğlencelerin denize taşınmasının nedenlerinden biri de alkol kullanım yönetmeliğindeki değişiklikle alkol tüketim yaşının 18`den 24`e yükseltilmesi olarak gösteriliyor. Bundan dolayı 18 yaşın altında olan gençler içkili eğlenceleri kiralık tekne ve yatlara taşıdı. Gençler cüzi bir miktar paraya kiraladıkları yatlarda istediklerini yapabilme fırsatı buluyor.

Okul dışında otel, kafe ve açık alanlarda yapılan mezuniyet törenleri, alkol ve sigara gibi zararlı maddelerin kullanım riskini getirebiliyor. Bu durumu göz önünde bulunduran Milli Eğitim müdürlükleri, öğrencilerin alkolle tanışmasını sağlayacak ortamlardan uzak durmaları için tedbir almaya başladı. En önemli adım, binlerce okulun bulunduğu İstanbul`da atıldı. Yasağı ihlal edenler hakkında soruşturma açılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir