• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlılardan Hakaret Filmine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İslam Peygamberine ve Müslümanlara hakaret içerikli sahnelerle İslam dünyasında tepki gören film, Batmanlılar tarafından lanetlendi. İfade özgürlüğü adı altında İslam`a yapılan saldırıların hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini belirten Esnaf Salih Tosun, \"Biz bunları kabul etmiyoruz. Onlar kendilerince bizim sabrımızı ölçmeye çalışıyorlar. Bizler sabırlıyız ancak kâfire zalime karşı sabırlı değiliz. İstasyon Meydanında yapılacak olan mitinge de mutlaka gideceğiz. Kâfirlere ve zalimlere karşı tepkilerimizi göstereceğiz\" dedi.

Allah Resulünün Sünnetine ve Davetine Sahip Çıkmalıyız
Allah`u Teala`nın (c.c) dünya ve ahiret kurtuluşunu İslam`a bağladığını ve İslam`ı bütün insanlığın kurtuluşu için gönderdiğine dikkat çeken Zekeriya Bak, \"Allah`u Teala dini kurtuluş olsun diye göndermiştir. İman edenler olduğu gibi mutlaka küfredenler de olacaktır. Bu da Allah`ın (c.c) bir kanunu ve takdiridir. Peygamberimizin hayatında bile Ebu Cehiller vardı şimdide varlar. Kim Allah`a ve Resulüne O`nun dinine hakaret ederse muhakkak kendisi zalimlerden olmuştur ve zalimdir. Malum film için göstereceğimiz en güzel tepki Allah Resulünün sünnetine ve onun davetine sahip çıkmamızdır. Allah (c.c) inşallah onları kahru perişan edecektir ve Allah (c.c) bu konuda bütün Müslümanlara şuur nasip etsin\" ifadelerini kullandı.

ABD`de çekilen ve insan hakları düşünce özgürlüğü felsefesi altında Peygamber Efendimize hakaret eden filmi şiddetle kınadığını belirten seyyar satıcı Mustafa Kardaş, \"Bu filmi kınamamızın yanında dilimizle tellin ettiğimiz şey imanın en zayıf halkasıdır. Elimizden geldiği kadarıyla Amerika ve İsrail mallarını almamalıyız. Bizim dini inancımızı istismar eden bizim değerlerimizle ve ahlakı anlayışımızla alay eden bu yüzden bizim bunların ve yandaşlarının her şeylerini boykot etmek gerekiyor\" dedi.

Diyarbakır İstasyon meydanında bu malum filmin protestosu için yapılacak mitinge Müslümanların bütün imkânlarıyla katılmaları gerektiğini dile getiren Kardaş, \"Böylesi imkânlarla bu küfre karşı ve küstahlığa karşı tepkimizi ortaya koymak gerekmektedir\" şeklinde konuştu.

ABD`nin Peygamberimize karşı yaptıkları hakareti şiddetle kınadığını ve yapılan hakaretin bütün ümmete yapılan bir hakaret olduğunu dile getiren Perdeci Musa Ayana da, \"Ümmetin burada uyanık ve şuurlu olmasını bekliyoruz. Ümmettin hepsi İstasyon Meydanında yapılacak mitingde bir arada olmasını talep ediyoruz\" dedi.

Siyonist İsrail ve Amerika`nın İslam dünyasının nabzını yoklamak için bu filmi desteklediklerini belirten toptancı esnafından Necat Erincik ise, \"Afganistan`ı küçük gördüler darbe yediler. Kafirler durmazlar bunun fikir serbestliğiyle hiçbir alakası yoktur. Bu filimi ve karikatürü lanetliyorum\" dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir