• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Tarım fuarının gözdesi elektrikli araç oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Fuar Merkezinde, 21 Şubat tarihinde açılan Türkiye’nin her bölgesinden katılımın gerçekleştiği 6. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Fuarda, tohum ve teknolojileri, fide, fidan, süs bitkileri, paketleme-ambalaj, tarımsal yazılımlar, tarımsal bankacılık, bitki ıslahı, hayvancılık, yem, gıda ve teknoloji sektöründeki yenilikler sergilendi.

Harran Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri tarafından yapılan elektrikli araç, fuarda en çok ilgi çekenlerden oldu.

Makine Mühendisliği öğrencileri tarafından 15 kişilik ekip tarafından üretilen elektrikli araç, 3 liraya yaklaşık olarak 110 ile 120 kilometre yol gidebiliyor.

Makine mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Hüseyin Alptekin ürettikleri araç ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Batarya beslemeli olan aracımız, batarya beslemeli olup elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. 72 volt ve 1500 watt gücüne sahip bir motor tarafından arkadan itişli olarak tahrik edilmektedir. Aracımız yaklaşık olarak 300 kilogram ağırlığında olup tek şarjla 120 kilometre yol gitmektedir. Batarya şarj süresi 6 saat civarındadır. Bu şarj süresiyle 3 Liraya 110 ile 120 kilometre arasında mesafe kat edilmektedir. Araç saatte yaklaşık olarak 60 kilometre hızla gidebilmektedir. 15 kişilik bir ekip tarafından 10 günde üniversite bazında öğrenciler tarafından üretildi. Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri tarafından tamamı ile el ile yapılmıştır."

Fuar 24 Şubat Pazar gününe kadar misafirlerini ağırlayacak. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir