• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
`Barış Hükümlerin Efendisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Basın açıklamasını VAHÖP adına okuyan Platform sözcüsü İsmail Almalı, son günlerde devam artan şiddet ortamının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu ifade ederek, "Kardeşin kardeşi vurduğu bu ortamın derhal son bulması gerektiğine inanmaktayız" dedi.
 
Kürt sorununun çözümünün şiddet dilinin kullanılmasıyla olacak bir durum olmadığına değinen Almalı, "Bunun çözümü kabul edilmelidir ki, İslam kardeşliği çerçevesinde olmalıdır. Egemenlik ve iktidar kavgasına dönüşen bu durumların bir birine kardeş olan iki toplumu nasıl değerlerinden koparmaya başladığını müşahede ettikçe bu durumun derhal durması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini daha iyi anlamaktayız" dedi.
 
"Taraflara Ateşkes Çağrısı Yapıyoruz"
Allah`ın insanlara verdiği temel hakların bir şekilde teminini sağlamanın iktidar sahiplerine düştüğüne işaret eden Almalı, "Şiddet sarmalının gelişimine katkı sağlayıcı her türlü yöntemden de uzak durarak bu sürecin hızlanmasına katkı sağlanmalıdır. Hz. Peygamberimiz "Barış Hükümlerin efendisidir." Buyurarak bizlere bu şiddetin durdurulması için görev yüklemiştir" ifadelerini kullandı.
(Fikret Özkan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir