• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Bursa İlahiyat Fakültesi Binasının İnşaatı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz`in de katıldığı törenle İlahiyat Fakültesi`nin yeni binasına ilk harç kondu.

 

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, hayırsever işadamı Faik Çelik`e teşekkür ederek, binanın hızla tamamlanması amacıyla ilk harcı bugün koyduklarını, ancak gündemin uygun olduğu bir zamanda resmi temel atma törenini de yapacaklarını söyledi. Dilek, yeni binanın, fakülte, Üniversite, bilim dünyası ve insanlık için hayırlı olmasını diledi.

 

`80`li yıllarda Bayındırlık Müdürlüğü`nce lise olarak yaptırılan ve daha sonra İlahiyat Fakültesi`ne devredilen bina, yapılan incelemelerde depreme dayanaksız bulunmuş ve geçtiğimiz aylarda yıktırılmıştı.

 

Yeni binada, derslikler, kütüphane, yemekhane, akademisyen odaları ve 2 adet anfi olacak. Dört katlı ve toplam 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni binanın önümüzdeki yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir