• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
`Müslümanları İslam`dan Uzaklaştırmak İstiyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Amerika`daki bir Kıpti tarafından çekilen, Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren filme tepkiler bitmek bilmiyor. İğrenç filme bir tepki de Hira-Der Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek`ten geldi.
 
Konuyla ilgili konuşan Molla Beşir Şimşek, "Peygamber Efendimize ve onun şahsında İslam`a ve Müslümanlara yapılan hakareti değerlendirmeden önce yüce Allah`ın Peygamber Efendimiz için söylediklerine bir göz atmamız lazım ki, yapılan iftiralara karşılık tavrımız net olsun" diyerek Al`i İmran. 164. ayeti hatırlattı.
 
Peygamberimizin Nurunu Söndürmek, Değersizleştirmek İstiyorlar
Peygamberimizin hayatı boyunca insanlığı bütün küfrü ahlaklardan kurtararak onlara tekrar insan olmayı öğretini ifade eden Şimşek, "Etekleri tutuşan zalim ve zorbalar, saltanat ve menfaatleri tehlikeye girdi ve bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Zira kul köle ettikleri insanlar artık Allah`a kul olmaya başladı. İnsanlara ışık ve nur olan insanların yolunu aydınlatan bu nuru söndürmeleri ve insanlığı kötü emellerinde kullanmaya devam edebilmek için bu nuru söndürmek, değersizleştirmek ve yok etmek gerekiyordu" şeklinde konuştu.
 
Allah Nurunu Tamamlayacağına Söz Vermiştir
Dünyevi vaatlerle durduramadıkları Peygambere eziyet etmeye başladıklarını vurgulayan Şimşek, "Çare olmayınca bugün ki gibi onu insanlığın gözünden düşürmek için delilikle, sihirbazlıkla mübarek zatını tahkir ettiler. Bu tür yollarla Allah`ın zavallı toplum için gönderdiği nuru söndürmeye çalıştılar. Ancak Allah nurunu tamamlayacağına söz vermişti. Ona imam edenler bu iftiralara karşı onu daha çok sevdiler. Ona daha çok bağlandılar" dedi.
 
Onsuz Kötü Ahlaktan Kurtulamaz ve Güzel Ahlaka Kavuşamayız
Peygamber Efendimizi sevmeden Allah`ı sevemeyeceğimizi ve onu sevmeden Allah`a giden yolu bulamayacağımızı söyleyen Şimşek, "Onsuz kötü ahlaktan kurtulamaz ve güzel ahlaka kavuşamayız. Onun için diyoruz ki, o bizim için varsa her şeyimiz var. İşte tarih boyunca bu hakikatlerin farkında olan Allah düşmanı, insanlık düşmanı olan Yahudi ve Hıristiyanlar daima peygamberleri hedeflerine koymuş özellikle Yahudiler nice peygamberleri şehit ederek toplumu ışıksız, çobansız bırakmak istemişler" diyerek tepki gösterdi.
 
Müslümanları İslam`dan Uzaklaştırmaya Çalışıyorlar
Şimşek konuşmasına şu sözlerle devam ederek, "Geçmişte olduğu gibi savaş yoluyla kan dökerek Müslümanları yok edemeyen bu Allah düşmanları bu gün de yıllardır İslam ülkelerini işgal ederek, Müslümanları öldürerek yok edemeyince dedeleri Ka`b bin Eşreflerin, Ebu Cehil ve Ebu Leheblerin yaptığını yapıyorlar. Kâh karikatür, kâh Kur`an ve camileri yakıp yıkarak ve peygamberimize hakaretler ederek İslam`ı yok etmeye, Müslümanları İslam`dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bütün bunları yaparken ifade özgürlüğü, sanat ve benzeri kılıflar uyduruyorlar" diye kaydetti.
 
Kâfirleri Bu Yaptıklarından Dolayı Pişman Edelim
Son olarak Müslümanlara çağrıda bulunan şimşek, "Bütün bunlara karşı bizlere düşen görev canımız pahasına da olsa peygamberimize ve mukaddesatlarımıza sahip çıkmaktır. Dinimizi daha çok okumak, yaşamak, peygamberin ahlakıyla ahlaklanmak ve çocuklarımıza, gençlerimize onu öğretmektir. Kâfirleri bu yaptıklarından dolayı pişman etmektir. En büyük namus olan İslam`ımıza, peygamberimize ve mukaddesatlarımıza sahip çıkmaktır. Madem kâfirler imanımızı sınıyorlar, bir daha cesaret edemeyecekleri bir şekilde sonsuz bağlılığımızı gösterelim. Tıpkı akabe beyatındaki atalarımız gibi meydanlarda şöyle haykıralım; ya Resulullah şahsımızı, çoluk çocuğumuzu nelerden koruyorsak seni, davanı bunlardan daha çok koruyacak ve bu uğurda gerekirse her şeyimizi feda etmeye hazırız haykırışlarıyla kafirleri pişman edelim ve peygamberin ruhunu şad edelim" şeklinde konuştu.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir