• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Balyoz`da Merak Edilen Sorular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Balyoz Darbe Planı davasında kararın verilmesiyle gözler şimdi Yargıtay`a çevrildi. Dosyaya bakacak 9. Ceza Dairesi`nin verdiği karar sonrası süreç belli olacak.

10. Ağır ceza Mahkemesi`nin verdiği karara itiraz eden sanıkların dosyasını Yargıtay 9. Ceza Dairesi değerlendirecek. Sanıkların büyük çoğunluğu tutuklu olduğu için, bu kararın bir yıl içinde çıkması bekleniyor.

Yargıtay bir bozma kararı verirse, yerel mahkeme yani 10. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı tekrar değerlendirmek zorunda. Ancak mahkeme kararında direnirse dosya, iki adres arasında yıllar boyu gidip gelebilir.

Bu durumda nihai kararı Yargıtay`ın üst kurulları verecek. Bu aşamadan sonra, yani iç hukuk yollarının bitmesiyle birlikte AİHM yolu açılacak.

KAÇ YIL YATACAKLAR?

Ceza alan sanıklar terör suçları gereği uygulanan 3/4 uygulamasına tabi tutulacak. Yani sanıklar verilen cezanın dörtte üçünü yatacaklar. Buna göre 20 yıl hapis cezası alan Çetin Doğan, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek buna göre 15 yıl daha cezaevinde kalacak. Ancak sanıklar 21 aydır cezaevinde. Bu sürede cezaden düşecek. Ve 13 yıl daha hapis yatmaları gerekecek.

ALAN`IN VEKİLLİĞİ DÜŞECEK Mİ?

Cezaevindeyken MHP`den İstanbul milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan`ın milletvekilliğinin düşüp düşmeyeceğine Yargıtay karar verecek.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir