• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
`Sahabe Sadakatiyle Peygamberimizi Savunalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - İslam Peygamberine ve Müslümanlara yapılan hakaret içerikli sahnelerle İslam dünyasında tepki gören filme Tatvanlılar tarafından lanetlendi.

"Bunlar Kab Bin Eşref`in Ebu Leheb`in ve Ebu Cehil`in çocuklarıdır" diyen Sabahattin Çetin, ABD ve İsrail`i şiddetle lanetleyerek bu hakaretin ilk hakaret olmadığını belirtti. Çetin, "Bunlara karşı eğer sesimizi yükseltmezsek bunlar kutsallarımıza daha da hakaret edeceklerdir gerekli görülen her platformda her yerde sesimizi yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Liderlerin tavırlarını net bir şekilde ortaya koymaları gerektiğini belirten Medeni Akgün, "İslam ülkeleri ABD ve İsrail ile olan bütün ilişkilerini kesmelidir. Türkiye`deki alimler ve Müslümanların bu duruma kayıtsız kalmamalılar ve seslerini gür bir şekilde çıkarmaları gerekiyor" dedi.

"Sahabe-i kiram nasıl ki Hz. Peygambere sadakatlerini göstermişlerse bizlerinde onlar gibi sadakatimizi ortaya koymamız gerekiyor" diyen Nihat Çeltik, "Aziz Peygambere ve ümmetine yapılmış olan bu alçaklık karşısında tepkimizle sesimizi gür bir şekilde çıkartarak hadlerini bildirmeliyiz" dedi.
(Erkan Yürek - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir