• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
AB Esad`a vize yasağı koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karar Esad ile birlikte dokuz üst düzey yardımcısına vize yasağı getirirken bu kişilerin malvarlıklarını da donduruyor. AB Dışişleri Bakanları siyasi reformlar konusunda Suriye yönetimine somut takvim ve ulusal diyalog çağrısı yaptı.

Ülkede siyasi reform isteyen halka şiddet uygulayan Suriye lideri Esad`e uluslararası baskı giderek artıyor.

Polisin şiddet uygulaması sonucu ölen göstericilerin sayısının her geçen gün artması üzerine AB Suriye ile ilgili kararını yeniden gözden geçirdi.

İki hafta Suriyeli 13 üst düzey yöneticiye vize yasağı getiren ve malvarlıklarını donduran Brüksel, Almanya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi`nin karşı çıkmasıyla Beşar Esad`i listeye dahil etmemişti.

Ancak şiddet olaylarının devamı üzerine AB dışişleri bakanları dün yeniden toplandı. AB, Suriye halkının taleplerinin karşılanmasını içeren siyasi reformlar konusunda somut takvim ve ulusal diyalog çağrısında bulundu. Ayrıca Esed ve yöneticilerine vize yasağı getirildi, mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi. Baştan beri Esad`i halkın haklı talepleri için reform yapmaya çağıran Ankara Suriye liderinin geciktiği görüşünde.

Halkın artık daha ciddi talepler ortaya koyduğunu düşünen Ankara, Esad`den bir an önce adım atmasını bekliyor. Ankara`ya göre ülkede değişim kaçınılmaz; Esad`e değişimden kaçamayacağı; ancak yönlendirebileceği telkininde bulunuluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir