• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Deliller Ortada, Katiller Nerede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber

BU YETİMLER BAŞLARINI OKŞAYABİLECEĞİNİZ KADAR SİZE YAKIN!

İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer Türkiyeli Müslümanlara çağrıda bulunarak Çeçen yetimlere sahip çıkmalarını isteyerek şöyle konuştu: “Benim Türkiyeli Müslümanlara çağrım şu: ümmetin bütün dertleriyle dertlenmemiz lazım. Kafkasyalı muhacirler yanı başınızda bu topraklarda yaşıyor. Onların yetimlerinin başlarını okşayabilecek kadar size yakınlar. Onun için onların yanında olduklarını hissettirsinler”

YETİM KALAN ŞEHİD ÇOCUKLARINI UNUTMAYIN

Şehid olan Çeçenlerin aileleri hakkında bilgi veren Özer, şöyle konuştu: “Şehid olan Çeçenlerin eşleri ve çocukları bir evde kalıyor. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yetim kalan çocuklar büyüyor. Bir yaşında olan yetim şimdi iki yaşında. Biz onlara yardımcı olmaya gayret ettik. Kardeşlerimiz de bu konuda bize yardımcı oldular. Böyle durumda olan başka şehid aileleri var. Ne yazık ki her zaman bunların ihtiyaçlarını karşılayacak durumumuz olmuyor. Onların ruh halleri çok güçlü bedel ödemeye her zaman hazır bir toplumlar. Bir milyonluk Çeçenistan nüfusunun 250 bini şehid oldu. 250 binden fazlası mülteci konumunda dünyaya dağıldı. Ülke halkının yarısı gitti. Suriye’de yardım götürdüğümüzde orada yaralı bir Çeçen mücahitle karşılaştık. Onun durumunu sordum. “6 erkek kardeştik, 5 kardeşim Çeçenistan’da şehid oldu. Ben de Suriye’de şehid olmak istiyorum” dedi. İşte onlar bu şekilde ümmet için kendilerini feda etmeye hazırlar.”

İstanbul’da 16 Eylül 2011’de cuma namazı çıkışı sokak ortasında şehid edilen 3 Çeçen’in katilleri aradan bir yıl geçmesine rağmen hala bulunamadı. Olay üzerinden bir yıl geçmesine rağmen katillerin hala bulunmamasını gazetemize değerlendiren İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, “Cinayetle ilgili medyada yer alan bilgileri bütün Türkiye ile beraber izledik. Bize göre fotoğraf çok açık ve net, katiller belli. Burada üzeri örtülen tek bir şey var. O da katillerin bir türlü bulunamamasıdır” dedi.

DEVLET BU OLAYIN ÜSTÜNÜN KAPATILMASINI İSTİYOR

Bu dava ile ilgili hala bir iddianame bile hazırlanmadığını ifade eden Özer, “Öncelikle kamuoyu bunu görmeli. Ortada birçok delil varken bu cinayetlerin aydınlatılması için hiçbir şey yapılmadı. Hukuki olarak bir şeyler yapabilecek delillere ulaşılmadı ise o zaman en azından kamuoyuna bir açıklama yapılsın. En basit meselelerde, bunlardan ehemmiyetinin az olduğu çok açık bir şekilde belli olan konularda Başbakan, hükümet üyeleri ya da emniyet müdürleri devreye girip açıklamalar yapıyor. Üç kardeşimiz güpegündüz sokak ortasında şehid edildi. Hiçbir yetkili çıkıp bunu kınamadı. Bu çok çarpıcı ve kabul edilebilir bir şey değil. Bu insanların kanı bu kadar ucuz değil. Ben bu insanlara değer verilmediğini ve unutturulmaya çalışıldığına inanıyorum. Aradan bir yıl geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmadı. Belli ki devlet bu olayın üstünün kapatılmasını istiyor” diye konuştu.

KATİLLER BELLİ AMA DELİL YOK!

Bu cinayet işlendikten sonra televizyon ve gazetelerde bu katillerin eşkâllerinden tutun kullandıkları araçlara kadar her şey yayınlandı. Buna rağmen bu katillerin bulunamadığına dikkat çeken Özer, “Cinayetle ilgili medyada yer alan bilgileri bütün Türkiye ile beraber izledik. Bize göre fotoğraf çok açık ve net. Rus ajanları Türkiye’ye geldi. Kiraladıkları araçlar belli, kaldıkları yer belli, kullandıkları silah belli. O silahı Putin’in elinde gösteren videolar youtube’de bile var. Rus özel istihbaratının kullandığı silahlar olduğu apaçık ortada. Her şey açık, gizli hiçbir şey yok. Burada üzeri örtülen tek bir şey var. Bu da katillerin bir türlü bulunamamasıdır. Ayrıca bu dava ile ilgili verilen gizlilik kararı bu olayı kamuoyunun gündeminden çıkardı ve unutturuldu. Alınan gizlilik kararının hiçbir faydası olmadı. Bir yıl geçmesine rağmen hala bir iddianame bile hazırlanmadı” diyerek katillerin bulunmasını istedi.

DEVLET ÇEÇEN DAVASINA DUYARSIZ KALIYOR

Türkiyeli Müslümanların Çeçen davasına destek olduklarını ama devletin Çeçen meselesine ilgisiz kaldığını dile getiren İmkan-Der Genel Başkanı Özer, “Türkiye halkı ile devleti arasında çoğu zaman farklılıklar ortaya çıkıyor. Kimi zaman devletin kendi politikaları ile halkının beklentilerinin örtüşmediğini görebiliyoruz. Çeçen meselesinde olduğu gibi. Bugün Kafkasya’da yükselen İslami mücadeleye ne yazık ki Türkiye devlet olarak ilgisiz kalıyor. Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar Türkiyeli Müslümanların bu konuda çok ciddi bir duyarlılığı var” şeklinde konuştu.

ÇEÇEN MUHACİRLERE ENSAR GİBİ OLMALIYIZ

Türkiye’ye sığınan Çeçen muhacirlerin sadece sıkıntıları olduğunda gündeme geldiklerini ancak birkaç gün sonra unutulduğunu söyleyen Özer, “Bu insanlar çocuklarıyla beraber Türkiye`ye sığınmış, onlar muhacir durumunda, biz de Hz. Peygamberin Ensar’ı gibi olmak istiyorsak her dönemde onların yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. Türkiye’de yaklaşık 2 bin çeçen muhacir var. Ama her zaman sıkıntıları olduklarında, ya da Zeytinburnu’nda katledildikleri gibi gündeme geliyorlar. Müslümanların Çeçen muhacirlerin sıkıntılarını her zaman gündemlerinde tutmaları gerekiyor. Onlara sahip çıkıp beraber yaşadığımızı onlara hatırlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

İŞGALE RAĞMEN ÇEÇENLER ‘KUDÜS ÖNCELİKLİ DAVAMIZDIR’ DİYOR

Çeçenistan’da Rusya’nın işgaline karşı verilen mücadelenin sadece Çeçenlerin davası olmadığını bunun tüm Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken Özer, “Bu dava sadece Çeçenlerin davası değil, bu İslam’ın davasıdır. Müslümanların toprakları işgal altındadır. Sadece Çeçenistan değil, Dağıstan da öyle Karabağ da öyle… Bu işgale karşı direnen Müslümanlar kuru bir toprak savaşı vermiyorlar. Bu çok önemli bir nokta. Talep ettikleri çok açık ve net, onların istedikleri bağımsız Müslüman birleşik bir Kafkasya’dır. Aynı zamanda Müslüman halklarla beraber hareket etmek istiyorlar. Kudüs öncelikli davamız diyorlar. Kendi toprakları işgal altında olmasına rağmen böyle düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

KATİLLER BULUNAMADI, HÜKÜMET HALA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!

İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, Zeytinburnu’nda işlenen cinayetin ardından bir yıl geçmesine rağmen katillerin bulunamamaları ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yaparak, “Çeçen Şehitlerin Katilleri 1 Yıldır Bulunamadı. Hükümet Hala Sessizliğini Koruyor!” dedi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Alçakça işlenen bu cinayetlerin hemen ardından, katillerin eşgalleri belirlenmiş, isimleri hatta fotoğrafları dahi medyada yayınlanmıştı. Fakat aradan geçen bir yıla rağmen, savcılık konuyla ilgili bir iddianame dahi hazırlamamış ve medyada ifşa olan Rus ajanları hakkında herhangi bir işlem yapmamıştır. Mahkemenin dava hakkında verdiği gizlilik kararı ise olayın daha çabuk çözülmesine değil, ne yazık ki, kamuoyundaki duyarlılığın azaltılmasına hizmet etmiştir. Halkımızı, her türlü etnik ve mezhebi ayrıştırıcı ifadeleri bir kenara bırakarak, birleşik, tam bağımsız, İslami bir Kafkasya mücadelesi veren kardeşlerimize her türlü desteği vermeye, onların bizlere emanet ettiği ailelerine sahip çıkmaya ve İstanbul’da katledilen kardeşlerimizin katillerinin bulunup yargı önüne çıkartılmaları ve cezalandırılmaları için mücadele etmeye, duyarlılığı arttırmaya çağırıyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir