• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Çocuklara Namaz`ın Önemi Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Kadın Kolları Komisyonu düzenlediği seminerde 7 yaşını doldurmuş kız çocuklarına ve velilerine namazın önemi anlatıldı. Seminer sonunda Kız çocuklarına başörtüsü hediye edildi.

Seminer saat:13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seminerde bir konuşma yapan Kadın kolları komisyonundan Sultan Yavuzatmaca, çocuk yaşta verilen eğitimin önemine değinerek; "Eğitim annede başlar her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar ama genelde anne baba onların dinini belirler. Bundan dolayı annelere çok önemli düşüyor; ağaç yaşken eğrilir, bu bilinçle onları eğitirken çok dikkat etmeliyiz" dedi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)`in "çocuklarınıza 7 yaşında namazı emredin, 10 yaşında kılmazlar ise onları hafifçe dövünüz" şeklindeki hadisi şerifini hatırlatan Yavuzatmaca, "Namaz dinin direğidir. Namazsız bir cennet olmaz. Namaz İslam`ın ilk emirlerindendir. Resulullah (s.a.v.) kendi eşine ve çocuklarına namazı emretmiştir. Bizde bu bilinçle çocuklarımıza namazı sevdirelim, bunun için gerekiyorsa küçük hediyeler alalım" ifadelerine yer verdi.

Kur`an-ı Kerim`in Tahrim suresinde yüce Allah`ın "Kendinizi ve ailenizi Cehennem ateşinden koruyun…" diye emrettiğini hatırlatan Yavuzatmaca, aile içerisinde çocuk eğitimi için zaman ayrılması gerektiğini vurguladı.

Yavuzatmaca, "Bizler çocuğumuza İslami bir şahsiyet vermesek başka ideolojiler onları bizden alırlar, bunu sorumlusu ise biz anneler oluruz" dedi.

Program Kız çocuklarına verilen hediyelerin ardından son buldu. (Şefik Mert-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir