• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: \"LANET EDEBİLEN HERKESİN LANETİ ONLARIN ÜZERİNE OLSUN\"
Van Peygamber Sevdalıları Platformu Peygamber Efendimize hakaret içerikli filmi telin etmek için Cuma namazı sonrası bir basın açıklaması düzenledi. Büyük şeytan Amerika ve dostu İsrail lanetlenirken, \"Kahhar olan Allah`ın, meleklerin ve lanet edebilen herkesin laneti onların üzerine olsun\" ifadeleri kullanıldı.

\"İmamlar Hazır Hutbeleri Okumaktan Artık Vazgeçsin\"
Van Merkez Hacı Sabah Şavur Cami imamı Fahrettin Aslan, Peygamber Efendimize hakaret içeren filmi alçakça bir hareket olarak değerlendirirken, \"İmamlar, hazır hutbeleri okumaktan artık vazgeçsinler. Hutbelerde Peygamber Efendimizin hayatını, sünnetini anlatarak halkı bu gibi olaylarda bilinçlendirsinler\" dedi.

Halkın Hakarete Tepkisi Büyük
ABD`de fikir ve ifade özgürlüğü kisvesi altında Hz. Muhammed (sav)`e hakaret içeren bir filmin yapılmasıyla tepkilerini en üst perdeden ifade eden Müslümanların tepkisi dinmiyor. Dün Cuma namazı çıkışı Van`da değişik noktalarda protesto gösterileri yapan Van halkının filme karşı çok tepkili oldukları dikkat çekti.

VAN SESİ: KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
Bingöl`de PKK`lılar tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Piyade Er Kayhan Kahraman, Gürpınar`da bulunan baba ocağında gözyaşları arasında Kürtçe ağıtlar yakılarak toprağa verildi.

Eski Van Şehrinin Haritası Çıkarılıyor
Birinci Dünya Savaşı sırasında Van`da yaşanan Rus işgali ve Ermeni olayları sırasında yakılıp yıkılarak yerle bir olan eski Van şehrinin yer altı haritası, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında sürdürülen kazı çalışmalarında jeoradar ve elektromanyetik yöntemle ortaya çıkartılıyor.

VANGÖLÜ EKSPRES: VAN`DAN ÖSYM` YE TEPKİ
Bugün ve yarın yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı`na (KPSS) girecek Vanlı adaylar, tercih etmedikleri yerlerde sınava girmek zorunda kalmalarına tepki gösterdi.

VAN POSTASI: YYÜ, BÖLGENİN EN BÜYÜK HEMODİYALİZ MERKEZİNİ KURUYOR
Bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerleyen Van`da Yüzüncü Yıl Üniversitesi(YYÜ) Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi`nde 30 makine kapasiteli diyaliz merkezi kuruluyor.

Hz. Muhammed`e Hakaret İçeren Filme Tepkiler
Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi üyeleri, Cuma namazı sonrası düzenledikleri basın açıklamasıyla Hz. Muhammed ve İslam`a hakaret içerikli filme tepki gösterdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir