• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Salah: İsrail Kendi Sonunu Hazırlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1948 Filistin İslami Hareketi`nin organize ettiği ``17.nci Mescid-i Aksa Tehlikede`` etkinliği İsrail sınırları içinde bulunan Ummu`l-Fahm kentinde düzenlendi.

Batı Şeria`nın kuzeydoğusundaki Ummu`l-Fahm`daki etkinliğe 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah, yardımcısı Şeyh Kemal Hatib, Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, Filistin Yüksek İslam Konseyi Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri, Arap Halkları Yüksek İzleme Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan ve Ummu`l-Fahm Belediye Başkanı Halid Hamedan`ın yanısıra çok sayıda Filistinli katıldı.  

Raid Salah konuşmasında İsrail`e yüklenerek, ``İsrail, Mescid-i Aksa`yı bölme planıyla kendi sonunu hazırlıyor`` iddiasında bulundu.

Salah, ``İşgal sona erene kadar durmak yok, zalimler ilahi adaletten nasibini alacak`` diye konuştu.

Suriye`deki savaşa da değinen Salah, savaşın bir an önce sona ermesini temenni ettiklerini, Suriye`de yıkılan tüm camilerin yeniden inşası noktasında katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Etkinlikte konuşan, Arap Halkları Yüksek İzleme Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan ise düzenledikleri etkinlikle Mescid-i Aksa`nın tehlikede olduğunu hatırlattıklarını ancak bugün Aksa`nın daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Hz. Muhammed`e hakaret içeren filme ve karikatürlere de tepki gösteren Zeydan, ``Hastalıklı kalplerin Peygamber Efendimize yönelttiği hakaretler ortada. Film, karikatür ve benzeri yollarla değerlerimize hakaret ediliyor, tehlike altında bulunan yalnızca Mescid-i Aksa değil, İslami değerler de tehdit altında`` değerlendirmesinde bulundu.

``Canımız, malımız, evladımız, her şeyimiz sana feda olsun ey Nebi`` diyen Ummu`l-Fahm Belediye Başkanı Halid Hamedan da yaptığı konuşmada tüm katılımcıları Hz. Muhammed`in sünnetine sahip çıkmaya çağırdı.

Etkinlikte Hz. Muhammed`e hakaret içeren saldırıların artması sebebiyle, ``İnsanların en hayırlısına destek`` adı altında Hz. Muhammed konulu bölümlere yer verildi.

Mısır, Tunus, Libya ve Özgür Suriye bayraklarının yanı sıra Türk bayrağının da etkinlik alanını süslediği görüldü.

Kentin İsrail sınırları içerisinde olması sebebiyle Batı Şeria ve Gazze`deki Filistinliler etkinliğe katılamadı.

Geçen yıl 70 bin kişinin katıldığı etkinlik, Mescid-i Aksa için düzenlenen en büyük etkinlik olarak tanımlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir