• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amerika Yoksullar Ülkesi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikalı yoksullar, Başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Mitt Romney`in özel bir bağış gecesinde hükümet yardımına bağımlı olarak yayaşan ülkenin yüzde 47`sini hiç umursamadığını söylemesiyle yeniden gündemde.

Amerika Birleşik Devletleri`nde 46 milyon 200 bin kişi yoksulluk içinde yaşıyor. Bu nüfusun yüzde 15`ini ifade ediyor ve son 20 yılın en yüksek yoksulluk oranı.

Açıklanan son verilere göre, yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısı, yarım asırdan uzun süredir ilk kez bu denli artış gösteriyor. Yoksulluk göçmen ve siyah nüfusun yoğunlukta yaşadığı güney bölgelerinde daha yüksek. Rekor yüzde 22,2 ile New Mexico eyaletinde. Onu Louisiana, Güney Karolayna ve Arkansas takip ediyor.

Ortalama hane geliri azalırken; zenginler ve yoksullar arasındaki uçurum da derinleşiyor.

17 milyon kişi açlık sınırına yakın yaşıyor. Yaklaşık 47 milyon kişi gıda karnesiyle karnını doyuruyor. 6,5 milyon çocuk, yoksulluk sınırının ancak yarısı kadar geliri olan evlerde yaşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, sanayileşmiş Batı ülkeleri arasında en büyük gelir eşitsizliğine sahip ülke konumunda bulunuyor.

Ekonomik krizin yanı sıra gıda fiyatlarında artışa yol açan son 50 yılın en büyük kuraklığı da açlık sorununu artırıyor.

Gelir düzeyindeki gerileme, Amerika Birleşik Devletleri başka ülkelerin malları için en büyük pazar olduğundan dünya ekonomisine de etki ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir