• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Hazır Hutbe Okutmaktan Vazgeçilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Efendimize hakaret içerikli film ile ilgili görüşlerini aldığımız Van merkez Sabah Şavur Cami İmamı Fahrettin Aslan, bu gibi olaylarda özellikle imamlara çok büyük işlerin düştüğünü belirtti.

İmamların artık hazır hutbeleri okumaktan vazgeçmelerini isteyen Aslan, "Hutbelerde Peygamber Efendimizin hayatını, sünnetini anlatarak halkı bu gibi olaylarda bilinçlendirsinler. Çünkü halkın gözü ve kulağı daima imamlardadır. Eğer, imamlar bu gibi konularda herhangi bir şey söylemese, cemaati bu gibi konularda bilinçlendirmese bu imamların büyük bir noksanlığıdır. Her camide binlerce insan toplanıyor. Bunun, imamların sürekli hutbelerde gündemde tutması lazım" dedi.

Kur`an-ı Kerim`deki `Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik` ayetini hatırlatan Aslan "Allah Resulü, sadece insanlara değil; bütün mahlukata gönderilmiştir. Kur`an baştan sona kadar Allah Resulünün gönderiliş hikmetini açıklıyor. Allah Resulü, davetine başladığı zaman insanlığa ilk olarak `Ey insanlık; La ilahe İllallah deyin kurtuluşa erin` sözünü söylemiştir" dedi.

Mekke müşriklerinin Peygamberimize daima alçakça kelimeler sarf ettiklerini söyleyen Aslan Hoca, Allah Resulü yine de onları İslam`a davet ediyordu. O`ndan sonra Ashab da aynı yolu takip etmiştir. Resulullah`ı sevenler olduğu gibi onu zem eden insanlar da meydana çıkmıştır. Bunlar hak davanın karşısında duran şeytan ve şeytanlaşan insanların vasfıdır. İnsanlık durduğu müddetçe bu hak davayı kötülemek için Müslümanları tahrik etmek için Müslümanları, dünyanın önüne kötü göstermek için böyle alçakça harekete giren insanlar olmuştur ve olacaktır" diye konuştu.

"Beni Bundan Kurtaracak Kimse Yok Mu?"
Müslümanların daima bu gibi olaylarda hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Fahrettin Aslan, "Peygamber Efendimiz döneminde Kab Bin Eşref adlı kişi o zamanın basınını karşılayan bir şair vardı. O da Peygamberimizi kötüleyen, eşlerini kötüleyen biriydi. Hatta Allah Resulü; `beni bundan kurtaracak kimse yok mu?` diye ashaba soruyor. Daha sonra Muhammed Bin Mesleme onu öldürüyor" dedi.

Heveslerini Kursaklarında Bırakalım
Resulullah`a olan sevgimizi pratiğe dökmemiz gerektiğinin altını çizen Aslan, "O`nun hayatını, Sünnet-i Seniyesini hayatımıza dört dörtlük aktarmamız lazım. Bu alçaklara en güzel cevap budur. Örneğin; Resulullah 5 vakit namaza çok önem veriyordu. Bizde elimizden geldiği kadar camilerimizi tıklım tıklım dolduracağız. Böylece onlar da korkacak. Bunları yaptığımız takdirde hevesleri kursaklarında kalacak" diye konuştu.
 
Türkiye`deki Müslüman halkın filme tepkisini çok pasif olarak değerlendiren Aslan, "Daha önceki olaylarda, örneğin; bir Mavi Marmara olayında olsun karikatür olayında olsun Türkiye hep İslam alemine öncülük etti. Günümüzde biraz rehavet mi diyelim, biraz gaflet mi diyelim, sesi az çıkıyor" dedi.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir