• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
`Lanet Edebilen Herkesin Laneti Onların Üzerine Olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Peygamber sevdalıları Platformu Peygamber Efendimize ve İslam`ın kutsallarına yapılan hakaret içerikli rezil filmi telin etmek için merkez Ulu Cami`de Cuma namazı sonrası bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamaya yüzlerce Peygamber Sevdalısı katılırken hep bir ağızdan Amerika, İsrail ve yandaşlarına lanet yağdı.
 
Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu adına Levent Dalgın okudu. Dalgın, özelde Peygamber Efendimize genelde ise İslam dinine hakaret içerikli küstah bir filmin çevrildiğini hatırlatarak, "Bununla yetinilmemiş, filmin yapımcısı ve yönetmeni olan zavallı, İslam`ı kansere benzetip Müslümanların da yok edilmesi gerektiğini söyleyerek, İslam dünyasına meydan okuma küstahlığında bulunmaya devam etmiştir. Bu filmin Amerika`da çevrilmesi ve mali destekçilerinin de Siyonist İsrail olması ise bizleri şaşırtmadı" dedi.
 
Batı, İğrençliklerine Sanat Kılıfı Giydiriyor
İslam düşmanlarının, daha önce de Danimarka`da karikatürle, Amerika`da Kur`an yakma ile yeryüzünün değişik coğrafyalarında işgal ve sömürüyle İslam`a ve Müslümanlara olan kinlerini kustuklarını söyleyen Dalgın, "Batı ne yapıyor biliyor musunuz? Film yapmıyor, karikatür çizmiyor. Bu adlarla, Peygamberimize ve kutsallarımıza hakaret ediyor, aşağılamaya çalışıyor. Bunu da basın ve ifade özgürlüğü kılıfına büründürüyor. Soruyoruz Allah aşkına: hakaret ve aşağılama ne zamandan beri ifade özgürlüğü oldu da bizim haberimiz yok? İnsan olarak biri size hakaret edip sonra bunun adına özgürlük derse siz ne dersiniz?" dedi.
 
Hiçbir Müslüman`ın böyle bir küstahlığı kabul etmeyeceğini belirten Dalgın, "Yeryüzünde hiç kimsenin Efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. İnancımızın gereği olarak peygamberler arasında ayırım yapmayız ve saygıda kusur etmeyiz. Aynı şekilde Peygamberimize ve kutsallarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Böyle alçakça saldırılar karşısında Peygamberimizin hürmetini korumaları, tüm Müslümanların üzerine bir farzdır. Bu çirkin eylemlerinden dolayı başta film yapımcısını sonra büyük şeytan Amerika`yı ve dostu İsrail`i lanetliyoruz. Evet; Kahhar olan Allah`ın, meleklerin ve lanet edebilen herkesin laneti onların üzerine olsun" ifadelerini kullandı.
 
Saldırılar Ümmetin Birliğine Vesile Olacaktır
Amerika ve İsrail ve yandaşlarının yaptıkları bu çirkin fiille Peygamber sevdasını söndürmeyi amaçladıklarını söyleyen Dalgın, aksine, bu gibi olayların peygambere olan sevgi ve bağlılığı artıracağını ve ümmetin birliğine vesile olacağını belirtti.
 
Yapılan bu olayla Müslümanların nabzının ölçülmeye çalışıldığını ifade eden Dalgın, "Bu konudaki hassasiyetimizi ölçmek ve bunun yanında kutsallarımıza saldırıları periyodik aralıklarla yaparak bu konularda bizi duyarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bize düşen öncelikle Peygamberimizi iyi tanımak ve onu iyi anlatmaktır. Onun sünnetine sarılıp onun eşsiz ahlakını bütün dünyaya göstermektir. Zalimlere hiçbir zaman sevgi beslememek onları her zaman ve mekânda düşman olarak görmek ve bunun gereğini yapmalıyız. Onların mallarını boykot etmeliyiz. Ağzımızdan salavatları eksik etmemeliyiz" diye konuştu.
 
AGD`de de Hakaret Filmini Telin Etti
Öte yandan Van`da Hz. Ömer Camii`nde Cuma namazı çıkışında da Anadolu Gençlik Derneği`nin öncülüğünde yapılan protestoya farklı sivil toplum kuruluşları destek vererek, yapılan iğrenç film lanetlendi.
Anadolu Gençlik Derneği`nin öncülüğünde Merkez Hz Ömer Camii`nde Peygamber Efendimize Hakaret içerikli filmi telin etmek için düzenlenen basın açıklamasında tarih boyunca peygamber efendimize çok sayıdan hakarete yeltenenlerin olduğunu, ancak hepsinin de tarihin tozlu raflarında yerini aldığının altı çizildi.
 
Basın açıklamasını AGD Van şubesi adına Kadir Aydın okudu. Aydın, kendini bilmez birinin çektiği bir filmle Peygamber Efendimizin onuruna asla bir zarar vermeyeceğini belirtti.
 
Peygamberimiz (sav)`in Ümmetinin Sesiyiz
Tarih boyunca sevgi ve rahmet peygamberi Hz Muhammed`e çok sayıda hakaretlerin yapıldığını hatırlatan Aydın, "Ancak hepsi de tarihin tozlu raflarındaki yerini almıştır. O ise, yeryüzünde çevrilen onca filme rağmen milyarlarca kalpteki en müstesna yerini korumuştur. Bizim derdine düştüğümüz şey sadece bir film hikâyesi değil. Biz İslamiyet`in ayaklar altına alınıp ezilmeye kalkışılmasına ve O kutlu Peygamber (s.a.v)`e çirkin ve alçakça yapılmaya çalışılan saldırılara kalkan oluyoruz. Biz göğsünü siper edenlerin sesiyiz. Biz ayağına diken batmasına, gönlümüzün asla razı olmadığı Peygamberin ümmetinin sesiyiz" dedi.
 
Aydın, basın açıklamasına şu sözlerle son verdi: "İslam dünyasındaki tepkiler; Efendimiz (sav)`e yapılan hakaretlere tahammül edilemeyeceğinin bir göstergesidir. Onun için batı dünyasına şirin görünmeye çalışan kesimlere, Müslümanların bu hassasiyetini dikkate almalarını öneriyor, İslam dünyasının dik duruşunu bir takım çıkarlara kurban etmemeleri çağrısında bulunuyoruz" Sık sık tekbirlerin, telinlerin getirildiği açıklama sonrası kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
(Sedat Karatay/Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir