• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Ergani`de Hakaret Filmine Basın Açıklamalı Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İslam düşmanları tarafından ABD`de çekilen ve Resulullaha hakaretler içeren filme tepkiler devam ediyor. Ergani`de faaliyet yürüten Kardeş-Der, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla filme tepki gösterdi. Belediye parkı yanında saat 11.30`da düzenlenen basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı, Amerika ve İsrail bayrakları yakıldı. Basın açıklamasında vatandaşlar tarafından `kininizle geberin, haydi Selman Rüşti gibi saklanın, Hz Muhammed bizim kırmızı çizgimizidir, sakın Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin` pankartları açıldı.
 
Etkinlikte Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever kısa bir giriş konuşması yaptı. Müslümanların filme tepki göstermesi gerektiğine değinen Haksever konuşmasında; "Ey Müslümanlar neredesiniz. En şereflimiz olan Resullulah`a hakaretler ediliyor. Vallahi biz akşamdan sabaha namaz kılsak ve gündüz de oruç tutsak; eğer Allah`ın dostlarını dost, düşmanlarını da düşman bellemezsek Allah bizden razı olmaz " dedi.
 
Haksever`in konuşmasından sonra Kardeş-Der adına basın açıklamasını Lütfi Biçer okudu. Biçer, sözlerine; "Tarihleri; katliam, işkence, yıkım, talan ile dolu olan, azgınlaşmış, zalim toplulukların Allah Resulü`ne (sav), O`nun manevi şahsına necis dil ve sanatlarıyla saldırmalarını şiddetle lanetliyoruz" diyerek başladı.
 
İslam düşmanlarının bu saldırılarının devam ettiğini ve Fransa`nın da bu halkaya dahil olduğunu dile getiren Biçer; "Dünyanın dört bir yanından filme tepkiler yağarken; Bu aşağılık saldırılara Fransa`dan destek veren Charlie Hebdo dergisi de çirkin karikatürlere yer vermiştir." dedi.
 
Basın açıklamasında son olarak; İslam`a ve Onun Aziz Peygamberine dil uzatan bu alçakları lanetliyor ve Zuntikam olan Rabbimize havale ediyoruz" denildi.
 
Basın Bildirisi Mehmet Duyu`nun yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
(Zeki Kaya, Veysi Buran - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir