• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl de Yaşanan Gerginlikte 18 kişi yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Bingöl`de Cuma namazı sonrasında bir araya gelen ve BDP İl Başkanlığına saldıran kalabalık ile BDP`liler arasında arbede yaşandı. Öfkeli kalabalık BDP tabelası indirilinceye kadar olay mahallinden ayrılmadı.
BDP`liler öfkeli kalabalık arasında yaşanan arbedede yaralanan 18 kişi Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi edildi. 18 kişinin BDP il binasından atılan camlar ve polisin sıktığı biber gazından yaralandığı ifade edildi.
 
Genç Caddesi üzerindeki bir pasajın ikinci katında bulunan BDP Bingöl İl Başkanlığı binasına saldıran yüzlerce kişi taşlar ve sopalarla BDP binasına girmek istedi. Polisin engeline takılan grup 1.5 saat boyunca slogan attı. Polis, çeşitli sloganlar atarak bina önünden ayrılmayan ve parti tabelasının indirilmesini isteyen kalabalığa tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.
 
Olaylar sırasında BDP binasından protestocu grubun üzerine fırlatılan 20 kiloluk tüp dikkatlerden kaçmadı.
 
Yaşanan olaylar sırasında hafif yaralanan 18 kişi Bingöl Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Parti tabelası indirilinceye kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söyleyen kalabalık BDP tabelasını indirip parçaladı.


Kent merkezindeki gerginlik devam ediyor.
(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir