• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...

MERSİN-Geçen günlerde kurulan Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı yönetimini ağırladı.Kılıç, gelen heyete Irak`ın son dönemde ekonomi anlamında göstermiş olduğu yükselişi hakkında bilgi verdi.

 

Irak Almanya`yı Sollar

Kılıç, çalışmaları ile ilgili heyete bilgi vererek, hedeflerini anlattı. Türkiye ile Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığın sağlanması için yola çıktıklarını anlattı. \"Irak bizim uzmanlık alanımız\" diyerek, bu alandaki iddialarını vurgulayan Kılıç, geçtiğimiz Mayıs ayında kurulan TISİAD`ın kısa zamanda uzun mesafe kat ettiğini ifade etti. Irak`ın, Türkiye`nin dünyada en çok proje aldığı 5`inci ülke olduğunu ve ihracatta da en çok ihracat yapılan 2`inci ülke olduğunu aktaran Nevaf Kılıç, lojistik alanında da Türkiye`nin seferlerinin yarısının ırak`a yapıldığına dikkat çekti.

 

Taleplerimize Kulak Verin!

Türkiye bugün en çok ihracatı Almanya`ya yaparken, bu ülkeyi ikinci sırada takip eden Irak`a ihracatımız 8.2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bizim gibi sivil toplum örgütleri ve hükümetimizin komşularla ticareti arttırmaya yönelik olumlu politikaları ile Irak, kısa zamanda en çok ihracat yaptığımız ilk ülke olacaktır. Irak`ın, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 100`üncü yıldönümü olan 2023`te hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracata
70-80 milyar dolar katkı yapacağını tahmin ediyoruz\" diye konuştu. Ancak bu hedeflere ulaşılmasında iş dünyasının sorunlarının çözümü ve taleplerine kulak verilmesinin büyük önemi olduğunu dile getiren Başkan Kılıç, \"Bu noktada yılda 1 milyon 191 bin sefer yapan Türkiye`nin, bu seferlerin yarısının gerçekleştirildiği Habur Sınır Kapısı`ndaki sıkıntıları gidermesi şarttır\" dedi. (Osman Öksüz, Said Erdem-İLKHA)