• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Sigortası Olmayana Elektrik ve Su Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Silifke Belediye Başkanvekili Hasan Mazlum Kirişçi, yeni yasayla zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların su ve elektrik abonelik işlemlerini yaptıramayacaklarını açıkladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar sadece tapu işlemlerinde deprem sigortası zorunluluğu aranırken, kanunla birlikte su ve elektrik abonelik işlemlerinde de önce sigorta yaptırılması isteneceğini ifade eden Silifke Belediye Başkanvekili Hasan Mazlum Kirişçi, \"Sigorta yaptırmayanlar konutlarına su ve elektrik bağlatamayacak. Aynı şekilde deprem sigortası yaptırmayanlar, herhangi bir depremde devletin, konut kredisi verme ve deprem konutu yapma yardımlarından da yararlanamayacak\" dedi.

Kirişçi, \"Sigortanın varlığı elektrik ve su abonelik işlemlerinde de kontrol edilecek. Hem mevcut evlerde hem de bundan sonra yapılacak evlerde abone değişikliği olması durumunda, zorunlu deprem sigortası yapılmış olması gerekiyor. Belediyemize su aboneliği işlemleri sırasında istenilecek evraklar içinde zorunlu deprem sigortası poliçelerinin de bulunması gerekmektedir. Zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların su ve elektrik abonelik işlemleri yapılmayacaktır\" dedi. (Osman Öksüz, Said Erdem - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir