• DOLAR 32.569
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2433.265
  • ...
Suriye Mültecilerine Yardım Kermesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Özgür-Der Suriyeli mülteciler yararına yardım kermesi düzenledi. Pınarbaşı Mahallesi Yaşam Hastanesi önünde saat 10.00-19.00 arası açık kalacak kermes 2 gün sürecek.

 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği kermesten elde edilecek gelirin tamamının Suriyeli mülteciler yararına kullanılacağı belirtildi.

 

Suriye`ye Acil Yardım Komisyonu Hazırladık
Düzenledikleri kermesle ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Bünyamin Sevim, \"Özellikle sağlıkçılardan oluşan bir ekiple Hatay`a bir ziyarette bulunmuştuk. Oradaki o manzarayı gördükten sonra Türkiyeli Müslümanlar olarak bu konuda yeterli duyarlılığı göstermediğimiz düşünceye kapıldık. Orada da bizzat görüştüğümüz sorumlu mültecilerle yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz acil listesini hemen hazırlayıp Özgür-Der Şubesi bünyesinde Suriye`ye acil yardım komisyonu diye bir komisyonda hazırladık\" dedi.

 

Sevim, bütün şubelerinin kendi şehirlerinde kermes ve benzeri etkinliklerle yardım toplamaya karar verdiklerini vurgulayarak, \"Bizde ilk elden Batman`da kermes faaliyetini düzenlemeye karar verdik. Açtığımız bu kermesimizi tüm halkımızı katılım göstermesini rica ediyoruz. Aramıza örülmüş tellerin zihnimize ve yüreklerimize de örülmesi bizleri üzüyor. Buradan biraz uzağımızdaki bu insanlar öldürülüyor. Bu olaylara karşı duyarsız kalmak bizim Kur`an`dan anladığımız akidevi ciddi bir sorundur. İnşallah Müslümanlar bu tür faaliyetlerle Suriyeli kardeşlerin yanlarında olduklarını göstereceklerdir\" şeklinde konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir